ДАНИ ВИШЊЕ

„Дани вишње“ је традиционална манифестација са циљем промовисања симбола општине Мерошина, вишње „Облачинка“, њеног географског порекла, као и туристичких потенцијала општине. Ове године манифестација ће се одржати на Облачинском језеру у склопу комплекса СП Ресорт Туристичко-рекреативног насеља „Облачинско језеро“ 25. и 26. маја.

2.jpg

Првог дана манифестације, у суботу 25. маја 2024. године, биће организован Дан традиције и фолклора на Облачинском језеру, чији је циљ очување традиције, народне игре и обичаја из Добрича. Ове године за посетиоце традиционалне манифестације „Дани вишње 2024“ припремили смо и једно ново, несвакидашње искуство, а то је посматрање лета балоном изнад Облачинског језера, ако буду испуњени адекватни метеоролошки услови. Вожња балоном на топао ваздух, јединствена атракција на нашем поднебљу. Лет балоном изнад Облачинског језера је у промотивне сврхе и није предвиђен за посетиоце, већ је замишљен као најава комерцијалних летова балоном који ће ускоро постати саставни део туристичке понуде општине Мерошина.

3.jpg

Други дан манифестације – Дан „Облачинке“, у недељу 26. маја 2024. године, посвећен јечувеној вишњи мерошинског краја „Облачинка“. „Дани вишње“ је традиционална манифестација са циљем промовисања симбола општине Мерошина, вишње „Облачинка“, њеног географског порекла, као и туристичких потенцијала општине. Програм манифестације почеће спортским такмичењима у фудбалу и кошарци од 12.00 часова на Облачинском језеру. За оне жељне упознавања и истраживања овог неоткривеног предела и другог дана манифестације је предвиђен још један прелет балоном изнад Облачинског језера.

IMG-10ff6c871b9ee9d56792c14e179e2a8a-V.jpg

У 21 сат, врхунац манифестације, бесплатан концерт познате поп певачице Јелене Томашевић, познате по снажном вокалном умећу.

Коментари (0)