Петровац на Млави
Љубомир Лукић

Љубомир Љуба Лукић је српски певач народне музике који је популарност стекао осамдесетих година 20. века песмама „Она није као друге“, „Не гледај у мени друга“, „Ја сам остављен“ и другима. Рођен је у месту Лопушник код Петровца на Млави.

ljuba lukic.jpg

Са супругом Драганом и данас живи у Петровцу. Љуба Лукић је рођен у селу Лопушник код Петровца на Млави. Када му је било седам година родитељи су се развели, па је одрастао уз оца и његове родитеље. Мајка је живела у Петровцу и редовно ју је посећивао. Таленат за музику је наследио од оба родитеља, мајка је волела да пева, док је отац свирао фрулу.

У Лопушнику је завршио четири разреда основне школе, а потом још четири у Петровцу. Средњу Трговачку школу је завршио у Пожаревцу. Први пут је запевао још као дечак на једној сеоској приредби. Играо је у културно-уметничком друштву, а потом је постао солиста.

Прва песма коју је отпевао пред публиком је била „Вереница“, од Боре Дрљаче. По томе су га многи запамтили, а с обзиром на то да је био стидљив није волео да пева. На наговор професора придружио се школској музичкој секцији, а када је кренуо у средњу школу већ је цео крај чуо за њега.