Петровац на Млави
Културно просветни центар

Културно-просветни центар

Петра Добрњца 179, 12300 Петровац на Млави

Телефон: +381 12 331 065 и +381 12 716 00 28
Директор: +381 12 716 00 26

E-mail: kpcpetrovac@gmail.com
www.kpcpetrovac.com

Pogledaj na mapi

 

Културно-просветни центар Петровац на Млави, градска установа у култури, остваруjе и представља разнолике културне и едукативне програме коjима се подстиче самостваралаштво, целоживотно учење, те креативно кориштење слободног времена с циљем унапређења квалитета живљења.

Screenshot 2020-10-03 at 21.47.55.png


Понос наше куће jе аматерско позориште ‘Бата Булић’. Петровац на Млави jе jедан од ретких малих градова у Србиjи коjи са поносом може рећи да jе у њему пре више од jедног века основано позориште, тачниjе, jануара 1908. године. Позориште jе, упркос разним превирањима у друштву, коjа су узроковала и више ратних сукоба, већих и мањих размера, промене друштвеног уређења и власти разних идеологиjа, претраjало време и све недаће, тако да и данас постоjи и траjе.
Некад, у давна времена Дилетанстко, данас слови као Аматерско, и делуjе при Културно-просветном центру, са великим успехом проносећи име града на Млави.
Позориште, коjе данас носи име „Бата Булић“, окупља петнаестак глумаца коjи играjу у представама актуелног репертоара, као и jедан броj људи коjи чине техничку подршку, а њихов ентузиjазам, љубав према позоришту, међусобно поштовање и другарство чине да ово позориште функционише као jедан добро организован колектив и буде препознатљиво далеко изван оквира средине у коjоj ради.
Позориште jе последњих година изградило репертоар и, чини се, успело да успостави неки своj, препознатљив стил.
Позориште jе данас у огромном замаху, има веома амбициозне планове. Jедан од кључних задатака jе омасовљење ансамбла и укључивање што већег броjа младих у рад позоришта.