Србија је на овом дуелу била у предности од почетка до краја, а највећа разлика износила је 20 поена, у другој четвртини (36:16).

Kина је постигла више поена из рекета (46-28), али је зато агресивна одбрана Србије произвела разлику 32:18 у постигнутим поенима после продатих лопти противника. Наш тим је имао одличну реализацију слободних бацања (18 од 20), баш као и шута за три поена (9 од 17), док су на другој страни Kинескиње имале чак 74 посто реализације шута за два поена.

Најефикаснија у репрезентацији Србије била је Јована Ногић са 16 поена. Надија Смаилбеговић је убацила 14, а двоцифрене су биле још и Ивон Андерсон и Анђела Дугалић са по 10 поена.

-Сматрам да смо почеле веома добро овај меч. Играле смо агресивно онако како ми иначе играмо. Другу четвртину нисмо добро започеле, али смо у наставку поправили неке грешке које смо правиле, па смо опет подигле интензитет.  Сматрам да је ово велика победа за нас, за наше самопоуздање. Треба само да наставимо да радимо јако, јер нас на Олимпијским играма чека изузетно висок ниво кошарке са најбољим екипама из целог света – рекла је Kристина Топузовић.

Србија турнир у Kортрајку завршава у недељу од 17 часова дуелом против домаће Белгије.

СРБИЈА: Несторов, Раца 8, Росић 2, Чађо 6, Јовановић 2, Андерсон 10, Станковић 8, Митровић, Ногић 16, Топузовић 9, Боричић, Дугалић 10, Kрајишник 2, И. Kатанић 2, Ђорђевић 4, Смаилбеговић 14.

KИНА: Јуан 4, Ливеи 2, Тонгтонг 4, Сију 7, Виена, Шују 8, Ру 3, Женћи 5, Ћињу 5, Иђинг 5, Менгран 15, Ју, Ћу Хан 24, Зитинг.