Суботица
Туризам

17. Међународни фестивал дечиjег фолклора „ВИДОВДАНСКИ СУСРЕТИ“ одржаће се од 28 – 30 jуна 2019. године у Позоришноj сали у Староj Пазови. Фестивал ниjе такмичарског карактера, а циљ jе  упознавање са традициjом и културном баштином различитих народа и превазилажење бариjере и граница међу народима и државама, jер музика и игра немаjу границе. Право учешћа имаjу деца старости испод 15 година. Концепт Фестивала подразумева гостовање четири групе из иностранства и jеднодневно гостовање ансамбала из Воjводине, уже Србиjе и наравно са териториjе Општине Стара Пазова.

 

IMG_7706-2.jpg


Групе из иностранства су смештене код своjих вршњака, чланова КУД „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове и њихових приjатеља КУД-ова из ближе околине. На претходним фестивалима учествовале су групе из Македониjе, Пољске, Словачке, Аустриjе,  Мађарске, Украjине, Бугарске, Румуниjе, Русиjе, Црне Горе, Републике Српске, Аранђеловца, Вршца, Панчева,  Бачке Паланке, Зрењанина, Бачке Тополе, Косjерића, Сивца, Банатског Новог Села, Товаришева, Београда, Србобрана, Долова, Љига, Гргуреваца, Падинске Скеле. Кикинде, Ваљева, Jакова као и групе са подручjа Општине Стара Пазова коjе су оствариле значаjне резултате у претходноj години. За све учеснике на овоj манифестациjи обезбеђен jе смештаj и исхрана, програмска књижица и беџ, а за ансамбле пригодни поклони са обележjима Фестивала коjи се уручуjу на званичном приjему код председника Општине.

 

У току фестивалских дана одржаће се и етно-вашар старих заната. Сви досадашњи Фестивали су одржани под покровитељством Општине Стара Пазова и Месне заjеднице Стара Пазова, што jе у великоj мери допринело квалитету манифестациjе и презентациjи ове средине.

Организатор: Културно-уметничко друштво “Бранко Радичевић“
Улица Краља Петра И броj 7
22300 Стара Пазова
Тел/факс: 022/310-526
Контакт особа: Петар Ж. Неранџић
063/550-371 Е-маил: петар.нерандзиц@гмаил.цом

Напомена: Организатор задржава право промене плана и програма манифестациjе