Костолац
СПОРТСКО-РИБОЛОВНО ДРУШТВО ДУНАВАЦ

Костолачки крај је рај за риболовце. Спортско­риболовно друштво „Дунавац“ Костолац, основано 17. марта 1948. године, најтрофејније је спортско друштво у целом Браничевском региону. Данас Друштво окупља око шесто чланова и годинама је неприкосновено на свим великим такмичењима јер већина чланова има преко осамдесет нас­тупа у селекцијама репрезентације. Женски део тима СРД „Дунавац“ важи за најуспешнији тим у земљи и уједно је окосница женске репрезентације Србије. Његова чланица, Сла­вица Дражић, иначе седамнаест пута учесница на Светском првенству и седам пута првакиња Југославије и првакиња Балкана, проглашена је спортистом века града Костолца.

Приоритет Друштва је и рад са млађим категоријама кроз Лигу младих. Кроз њу је про­дефиловало око стотину дечака и девојчица узраста до 14 година на нивоу Подунавског региона. Они су данас трофејни чланови, како својих клубова, тако и репрезентације. Пар година уназад са успехом је радила Мала школа риболова, која је у својој најуспешнијој години окупила сто четрдесет седам дечака и девојчица. Ова школа је у сарадњи са Основном школом „Јован Цвијић“ Костолац за први циклус у 2017. години примила шездесет нових полазника.

О богатој традицији и раду овог друштва сведоче остварени резултати и многобројна признања са општинских, регионалних, репу­бличких, савезних и светских првенстава. Пре­дседник Друштва је Ненад Радовић.