Костолац
УДРУЖЕЊЕ ОДГАЈИВАЧА СИТНИХ ЖИВОТИЊА И ЉУБИТЕЉА ПРИРОДЕ КОСТОЛАЦ

 

Удружење одгајивача ситних животиња и љубитеља природе Костолац основано је 14.12.2012. године и окупља велики број одгаји­вача из Костолца и околине. Рад Удружења је превасходно усмерен ка окупљању одга­јивача у циљу размене искустава у гајењу ситних животиња, као и на популарисању и приближавању овог веома интересантног хобија грађанству.

Удружење велику пажњу посвећује едука­цији нових чланова, зато што рад са ситним кућним захтева и велику посвећеност и одговорност јер се ради о живим бићима. Рад на развијању осећаја одговорности код младих неминовно ће довести до свестранијег развоја њихове ли­чности и од њих направити боље људе и успе­шније чланове друштва.

Протеклих година, Удружење је успешно организовало седам међународних изложби ситних животиња, које су окупиле велики број излагача из Србије и иностранства. Изложбе су се увек одржавале у склопу обележавања Дана ослобођења Костолца у Другом светском рату – 13. октобра. У оквиру Удружења постоје три секције: кунићарска, голубарска и живинарска. Председник Удружења је Илија Грујић.