ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИJА арт+сциенце 2021 У МУЗЕJУ НАУКЕ И ТЕХНИКЕ

Манифестациjа art+science 2021, под слоганом Светови вештачке интелигенциjе, отворена jе синоћ у Музеjу науке и технике, а посетиоци могу да виде радове домаћих и страних уметника, као и разноврстан пратећи програм, до 23. октобра

 Muzej nauke i tehnike 174.jpg

Фото: Горан Срданов

У четвртак, 23. септембра, у Музеjу науке и технике отворена jе шеста по реду манифестациjа art+science, са вештачком интелигенциjом као кровном темом изложбе. Шесту годину заредом, Центар за промоциjу науке представља уметничке радове инспирисане научним темама и актуелним фокусним тачкама данашњице, развиjане под менторством или у сарадњи са научницима и осмишљене кроз визуру уметности и науке. Слоган овогодишње манифестациjе - Светови вештачке интелигенциjе - упућуjе на промишљање важне теме коjа jе постала део наше свакодневице.

 Muzej nauke i tehnike 023.jpg

Фото: Горан Срданов

На отварању су говорили др Марко Крстић, в.д. директора Центра за промоциjу науке, др Милица Ђурић-Jовичић, директорка Фонда за науку, и Добривоjе Лале Ерић, селектор изложбе art+science и руководилац Сектора за међународну сарадњу ЦПН-а, а публици jе представљен и перформанс осмишљен у оквиру рада БИНЕМА Марка Милића, победнички проjекат националне art+science АИ Лаб селекциjе за 2021, реализован у сарадњи са проjектом вештачке интелигенциjе Clean CaDET, коjи jе финансирао Фонд за науку Републике Србиjе.

 

Изложба у Музеjу науке и технике траjе до 23. октобра, а улаз на изложбу, као и на све пратеће програме jе слободан.

 

Љиљана Илић

 

Tagovi

Komentari (0)