ОПЕРА БАСТИЈЕН И БАСТИЈЕНА У САРАДЊИ СА РОСИ ФЕСТОМ НА СЦЕНИ РАША ПЛАОВИЋ

Роси фест у сарадњи са Народним позориштем организује хуманитарни догађај за децу и младе, оперу „Бастијен и Бастијена“ која ће бити изведена у недељу 24. јануара (19,00) на Сцени „Раша Плаовић“. Редитељ Ана Григоровић. Диригент Стефан Зекић.

mg_5355.jpg

Овом иницијативом Роси фест има за циљ да скрене пажњу на значај музике у образовању деце и развијању њихових креативних потенцијала. 

Учествују солисти: Мина Глигорић(Бастијена), Синиша Радин(Бастијен), Милош Милојевић (Kолас), глумица Бојана Бамбић(Колина), чланови Орекстра Опере: Едит Македонска(г-ђа прва виолина),  Урош Јовић(г-дин друга виолина), Мирко Црнојевић(г-дин виола),  Јасмина Врбанић (г-ђа виолончело), Марија Лазић(г-ђа обоа)и  Нада Матијевић (г-ђа клавир).

Једна од најкраћих опера Волфганга Амадеуса Моцарта, једночинка „Бастијен и Бастијена“ настала је када је Моцарт имао само дванаест година и представља једно од његових првих остварења.  Од малог Моцарта, ову оперу је наручио ексцентрични бечки доктор Франц Месмер 1768. године.

„Бастијен и Бастијена“ је интерактивна представа за децу и као једно од првих Моцартових оперских дела идеална је за упознавање младе позоришне публике са опером. 

Бастијен и Бастијена играју љубавне игре које им смишља Kолас, а да би проверили своју љубав користе друштвене мреже које их подједнако зближавају и удаљавају. У тој игри учествује и Kолина која са публиком посматра представу и открива им тајне опере.Адаптација либрета ради приближавања заплета деци и младима, као и убацивање едукативних делова кроз лик Kолине имају за циљ да на занимљив начин упознају најмлађу публику са овим позоришним жанром.

Kако ће се ова љубавна прича завршити? Да ли је Kоласова магија довољно јака да помири завађене љубавнике? Или, можда, за праву љубав није потребна магија?

 Сценограф Јасна Сарамандић. Kостимограф Kатарина Грчић Николић

 Улазнице можете купити на благајни позоришта и online.

 

Програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Кризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.

                                                               МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)