Одржана седница Штаба за ванредне ситуације у Малом Зворнику

Штаб за ванредне ситуације општине Мали Зворник на седници у уторак, 10. новембра, размотрио је актуелну епидемијску ситуацију и поново апеловао на суграђане да поштују прописане мере заштите од заразне болести Ковид -19.

stab_01.jpg 

Констатовано је да је епидемијска ситуација у општини Мали Зворник под контролом, али да је и даље неопходно максимално поштовање и пуна примена превентивних мера, које се тичу ношења заштитних маски, држања физичке дистанце и забране окупљања.

Командант општинског Штаба за ванредне ситуације и председник општине Зоран Јевтић нагласио је да прослава крсних слава још увек представља највећи ризик за ширење инфекције и позвао суграђане да, док траје епидемија вируса Корона, крсне славе обележавају у кругу породице, како и налажу православни обичаји и Српска православна црква, те да је окупљање великог броја гостију на славама мање верски а више световни чин и гозба, коју треба оставити за време када се епидемија заврши.

Он је рекао да ће Штаб за ванредне ситуације општине Мали Зворник наставити да прати одлуке Владе Републике Србије и републичког Кризног штаба и да и у наредном периоду поступа у складу са мерама које они донесу, напомињући да су нове мере у изгледу, највероватније до краја седмице.

Директорка Дома здравља Мали Зворник Валентина Ристић навела је да је укупно 5 узорака рано јутрос узето од пацијената и послато на анализу, ради утврђивања присуства вируса Корона, додајући да се многи грађани са подручја општине тестирају и мимо евиденције Дома здравља, због чега ова установа нема у потпуности јасну слику о броју тестираних.

Према речима командира Полицијске станице Мали Зворник, Небојше Гошњића, службеници полиције редовно контролишу поштовање мера карантина и изолације на подручју општине и надзиру лица којима су наведене мере изречене.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Драган Николић рекао је да се реализација програма Народне кухиње у Малом Зворнику одвија уобичајено, да на подручју општине има 98 корисника и да за сада међу њима нема особа заражених вирусом Корона.

Он је најавио да ће у организацији Црвеног крста 26. новембра у Малом Зворнику бити одржана нова акција добровољног давалаштва крви.

Просветни инспектор Драган Ракић рекао је да је епидемија Ковида – 19 у школама на подручју општине под контролом и оценио да је стање у овим установама стабилно.

Након разматрања информација о ситуацији на подручју општине у погледу епидемије заразне болести Ковид – 19 и предузетим мерама на нивоу локалне самоуправе, на седници Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник размотрен је и усвојен извештај о спремности зимских служби за наступајући зимски период.

Оцењено је да су, према достављеним подацима, све зимске службе на подручју ове општине адекватно припремљене за предстојеће хладно време, снежне падавине и друге изазове које носи зима.

Љиљана Ристановић

stab_02.jpg 

Tagovi

Komentari (0)