ОДБОЈКА - Одложен меч Бенфика – Воjводина НС семе

СЕНИОРИ – ЛИГА ШАМПИОНА 2022.

 

Воjводина НС семе из Новог Сада, првак Србиjе и победник Банка Поштанска штедионица Суперлиге 2020/2021. ниjе отпутовала на меч 3. кола Д групе Лиге шампиона 2022. против португалске Бенфике из Лисабона, jер су на обавезном ПЦР тесту пред пут петорица играча позитивна на Ковид 19. Након консултациjа са Европском одбоjкашком конфедерациjом и португалским тимом, донета jе одлука да се обе утакмице између српског шампиона и Бенфике одиграjу у фебруару у Лисабону.

VOJVODINA NS SEME.jpg 

Договорено jе да ће се меч 3. кола одиграти у четвртак, 17. фебруара, а утакмица 6. кола Д групе, коjа jе требало да се одигра у Новом Саду, у среду, 16. фебруара у дворани Бенфика у Лисабону.  

Воjводина НС семе ће у 4. колу Д групе Лиге шампиона 2022. гостовати у Русиjи. Меч Зенит – Вовjодина НС семе одиграће се у уторак, 25. jануара у Сибур арени у Санкт Петербургу од 19.30 часова по локалном, односно 17.30 часова по нашем времену, уз директан пренос на ТВ Арена Спорт.

 

ИЗJАВА СЛОБОДАНА БОШКАНА ЗА САJТ КЛУБА:

- Постоjале су три опциjе, прва jе била да идемо у саставу коjи имамо на располагању. Друга понуђена опциjа jе да меч у Лисабону буде регистрован 3:0 за Бенфику, па да другу утакмицу играмо у Новом Саду 16. фебруара, а као трећу могућност добили смо да оба меча играмо у Лисабону. Та трећа наjвише jе спортска и даjе могућност да се на терену боримо за што бољи резултат. Међу позитивнима на ПЦР тесту су Лука Чубрило, Вилимановић, Парапунов, Зечевић и либеро Негић, тако да без оба дизача и оба коректора нисмо могли путовати у Португал. Сада се надамо што скориjем опоравку петорице играча, како бисмо се припремили за мечеве коjи предстоjе после 20. jануара – истакао jе шеф стручног штаба Слободан Бошкан.

 

Новица Сарић

Tagovi

Komentari (0)