ОДБОЈКА - Jуниорке на припремама до 6. априла

JУНИОРКЕ – XXVIII ЕП 2022. – II РУНДА КВАЛИФИКАЦИJА

 

Женска jуниорска репрезентациjа Србиjе (играчице до 19 година, 2004. и млађе) од понедељка тренираjу у Обреновцу и припремаjу се за турнир Х групе II рунде квалификациjа за XXVIII ЕП 2022, коjи ће се одиграти у Храдецу Краловем у Чешкоj од 8. до 10. априла. Владимир Васовић, први тренер jуниорки Србиjе, на припреме jе позвао 17 играчица.

JUNIORKE - SRBIJA, 2004.jpg

Jуниорке Србиjе су актуелне вицешампионке Европе, пошто су на ЕП 2020. у Зеници и Осиjеку освоjиле сребрну медаљу.

Нова генерациjа jуниорки jе пре две године у конкуренциjи кадеткиња освоjила бронзану медаљу на првенству Европе у Подгорици.

Jуниорке Србиjе ће у Обреновцу тренирати до среде, 6. априла када jе предвиђен полазак за Чешку.

Србиjа ће у 1. колу, у петак, 8. априла играти против Шпаниjе од 16.00 часова, а у 2. колу у суботу, 9. априла против Белгиjе од 16.00 часова. У последњем, 3. колу, у недељу, 10. априла, Србиjа ће играти против Чешке од 19.00 часова.

Пласман на ЕП избориће победници 9 група, док ће се 8 наjуспшениjих другопласираних репрезентациjа пласирати у III рунду квалификациjа, из коjе ће пласман на ЕП остварити 2 наjбоље селекциjе, односно победници 2 групе III рунде квалификациjа, коjе ће се одиграти од 30. jуна до 3. jула.

XXVIII ЕП 2022. у конкуренциjи jуниорки одиграће се од 27. августа до 4. септембра у Скопљу, у Северноj Македониjи.

Пласман на XXII СП 2023. избориће наjуспешниjе репрезентациjе са првенства Европе, коjе се jош нису квалификовале за СП, а на основу броjа селекциjа коjе ФИВБ одреди за ЦЕВ, односно Европу.

 

 

 

Новица Сарић

Tagovi

Komentari (0)