Обележен Дан општине Мали Зворник

 IMG_6293.JPG

 

 

Мали Зворник, 18.09.2018. године 

Општина Мали Зворник у понедељак, 17. септембра, обележила је свој дан, 74. годишњицу ослобођења од немачке окупације у Другом светском рату и 63 године од оснивања општине.

На свечаној седници Скупштине општине, уприличеној поводом тога, честитку грађанима за Дан општине упутили су председник локалног парламента Радован Тадић и председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић. 

У говору одржаном пред гостима на седници, међу којима су били представници бројних државних институција, општина и градова из Србије и Републике Српске, као и верских заједница, председник Јевтић навео је да је општина Мали Зворник, захваљујући подршци председника Републике Србије Александра Вучића и Владе Србије, у протеклој години остварила изузетне резултате у раду, који се огледају у мноштву реализованих и започетих пројекта. 

 

IMG_6246.JPG

 

Као најзначајније резултате рада локалне управе он је навео обнову путне инфраструктуре, електричне и водоводне мреже, стварање услова за долазак инвеститора и веће запошљавање, улагања остварена у развој пољопривреде, туризма и других сектора привреде, кроз набавке радова и опреме и финансирање различитих програма и пројеката, чиме су, како је рекао, умногоме побољшани услови за живот грађана општине Мали Зворник. 

Након говора председника општине, на седници је приказан петнаестоминутни филм посвећен најзначајнијим активностима и улагањима у општини у протеклој години и плановима за наредни период. 

У наставку свечаности, грађанима заслужним за развој локалне заједнице традиционално су уручене повеље, плакете и новчане награде, у знак захвалности за допринос општини, који су остварили сопственим радом и залагањем. Уручене су по три повеље и плакете и четири посебне новчане награде.

Овогодишњи добитници јавних признања поводом Дана општине у Малом Зворнику су: Арно Гујон, на име пружања помоћи Србима на Косову; проф. др. сц. Ђоко Максић, нефролог на Војномедицинској академији у Београду, за посвећеност лекарској професији, на име хуманог рада и залагања за грађане Малог Зворника; државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Републике Србије Бојан Стевић, за допринос развоју општине и помоћ у довођењу првог великог инвеститора у Мали Зворник; спортисткиња Јована Станојевић, чланица Теквондо клуба “Душан Силни” из Малог Зворника, за остварене резултате у спорту; дипломирана правница Гордана Василић, дугогодишња начелница Општинске управе Мали Зворник, сада у пензији, на име стручности и посвећености у раду и Народна банка Србије, за помоћ у обнови моста на реци Равнаји у Радаљу, након поплава 2014. године.

Посебне новчане награде добили су: пољопривредник и дугогодишњи одборник у Скупштини општине Мали Зворник Ранко Ристановић из Доње Борине, књижевник Ненад Милкић из Малог Зворника, председник месне заједнице Будишић Мирослав Петровић и председник месне заједнице Радаљ Владимир Којић.

IMG_6386.jpg

 

У име награђених, општини се на додели признања захвалио државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Републике Србије Бојан Стевић, који је том приликом рекао да је помоћ Малом Зворнику реализована у оквиру активности на равномерном развоју Републике Србије и најавио даљи рад и подршку државе на унапређењу услова живота у општини. Он се одрекао новчаног дела признања које му је уручено, у корист помоћи социјано угроженом становништву у Малом Зворнику.

У завршници свечаности у Дому културе Мали Зворник одржан је пригодан културно-уметнички програм, у којем су наступили чланови КУД-а “Перваз” из Трговишта и фолклорни ансамбли Удружења ветерана фолклора Малог Зворника и локалног Удружења жена “Незаборав”. 

У оквиру културног програма поводом Дана општине Мали Зворник, у Омладинској сали Дома културе одржана је изложба портрета истакнутог младог сликара Дејана Крстића из Малог Зворника. 

Љиљана Ристановић

 

 

Фото галерија

IMG_6340.JPG
IMG_6244.JPG
IMG_6316.JPG
IMG_6326.JPG
IMG_6451.JPG

Tagovi

Komentari (0)