За сваку новорођену бебу од 01. јануара 2020. године општина Мали Зворник обезбедиће поклон пакет у вредности од 5000 динара

Породице на подручју општине Мали Зворник које су у текућој години добиле принову ових дана посетили су представници локалне самоуправе и уручили им поклон пакете са најнеопходнијим стварима за новорођенчад, у вредности од 5000 динара. 

beba paket.jpg

Подела беби пакета родитељима извршена је у складу са новом одлуком о финансијској подршци породици са децом, коју је донела Скупштина општине Мали Зворник, према којој ће локална самоуправа за сваку новорођену бебу, од 01. јануара 2020. године, обезбедити поклон пакет, вредан 5000 динара.

На основу поменуте одлуке, осим поклон пакета, родитељима следује и исплата родитељског додатка, који износи за прво дете 55.000 динара, за друго 65.000 и за свако следеће дете 75.000 динара.

Заменик председника општине Мали Зворник Милош Радојчић, који је протекле седмице, заједно са руководиоцем Одељења за финансије, општу управу и друштвене делатности Општинске управе у Малом Зворнику Миланом Јевтићем, обишао три породице на подручју општине са бебама рођеним у текућој години и уручио им пакете за новорођенчад, изјавио је да је циљ ове акције пружање подршке родитељима, у тренутку када им је она најнеопходнија, непосредно након рођења детета, те давање подстицаја рађању деце, проширењу породице и већем наталитету у општини убудуће.

 

„Бригом о детету од првог дана његовог рођења желимо да покажемо да је подршка породици и рађању деце један од приоритета у раду локалне самоуправе“, рекао је Радојчић, наводећи да су поклон пакети припремљени за сваку бебу са пребивалиштем на територији Малог Зворника, рођену у периоду од 1. јануара 2020. године.

Он је навео да беби пакети садрже све што је потребно за збрињавање новог члана породице у првим месецима након рођења и да се нада да су маме задовољне садржајем пакета.

Заменик председника општине рекао је да ће локална самоуправа и убудуће веома посвећено радити на креирању и спровођењу мера које имају за циљ да подстакну рађање.

Према његовим речима, општина ће током 2020. године повећати издвајања предвиђена одлуком о финансијској подршци породицама са децом, те у наредним месецима и годинама наставити са поделом пакета за новорођенчад.

Будући да је за сваку породицу веома важно остваривање економске и социјалне сигурности, Радојчић је као значајан резултат општине на плану побољшања услова за запошљавање навео недавно потписивање уговора са компанијом “Mydenim tekstil“ из Турске, о давању у закуп пословног простора, у којем ће та фирма за око месец дана покренути фабрику текстила и омогућити посао за 300 радника са подручја општине.

Говорећи о осталим видовима подршке коју локална самоуправа пружа породицама у Малом Зворнику, Радојчић је, као посебно значајне мере, издвојио финансијску помоћ општине младим брачним паровима, који желе да живе на селу, за куповину кућа са окућницом, у износу од око 1.000.000 динара, као и финансирање покушаја вантелесне оплодње за парове који желе потомство. 

Љиљана Ристановић

Tagovi

Komentari (0)