ЖИВОРАД РАДИВОЈЕВИЋ – ИЗЛОЖБА СТРИПА

У петак, 18. октобра 2019. године с почетком у 19.00 сати у Галерији Куће Војновића, биће отворена самостална изложба стрипа Живорада Радивојевића. Изложба је настала у сарадњи са Удружењем ликовних уметника Инђије и Културног центра Инђија. Аутор изложбе је Сања Сајферт, виши кустос у Галерији Куће Војновића.

 12-13-COLOR-960x679.jpg

Живорад Радивојевић рођен је у Инђији, 1965. године. Стрипом се бави од 1981. године. Завршио је средњу школу за графички дизајн “Богдан Шупут’’ у Новом Саду. Након тога активно се бави сликарством, илустрацијом и музиком.

Добитник је значајних признања и награда. Са свега шеснаест година осваја треће место на Форумовом конкурсу за цртаче серијала Тарзан. Прво место му је додељено за стрип “Апачи” на конкурсу у Сарајеву, у магазину за стрип САФ, који је 1985. године објављен под другим именом “Жедна земља” у АБЦ стрипу. Затим следи Награда за млади југословенски стрип са темом из Народоослободилачке борбе из Горњег Милановца.

Почетком новог миленијума, започиње нова сарадња са дечијим часописом “Витез” који је излазио на месечном нивоу. Поред четири стрипа на којима је радио “Зекан Звекан”, “Зорка Сморка”, “Недељко Дебељко” и “Милош Витез” , радио је на илустративном делу, а често на насловним странама и на постерима.

Од 2009. године ради за стране издаваче. Објавио је три тома стрипа (One) за издавачку кућу Ломбард и два албума стрипа (Syber) за Солеј, оба серијала према сценарију Силвена Кордурија. Затим са сценаристом Жан Лик Истином ради на серијалима: Alice Matheson, World War Wolves и Conquests.

Живи и ради у Инђији.

Изложба ће за посетиоце бити отворена до петка, 1. новембра 2019. године.

Tagovi

Komentari (0)