ЗАВРШНИ КОНЦЕРТИ ЧЕТВРТЕ СЕЗОНЕ ЦИКЛУСА МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ARTимају задовољство да Вас позову да у наставку јуна присуствујете завршним концертима четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. 

2.jpg

Најпре, у петак 14. јуна од 20 часова наступиће камерни састави „Trio Variete” и „Duo Printaniere”, а потом у четвртак 27. јуна од 20 часова квартет „ROCHER”.

Концерти се одржавају под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

 1.jpg

У петак 14. јуна у 20 часова камерни састави „Trio Variete” (флаутисткиња Јелена Шаренац, виолончелисткиња Наталија Типсаревић и пијанисткиња Ружица Гојковић) и „Duo Printaniere”(флаутисткиња Јелена Шаренац и гитариста Огњен Грчак) ће у оквиру програма осамнаестог концерта четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” извести композиције Фернанда Сора, Астора Пјацоле и Феликса Менделсона.

У четвртак 27. јуна у 20 часова наступиће квартет „ROCHER”, који чине виолинисткиња Радмила Роквић, виолиста и перкусониста Дејан Роквић, гитариста и тамбуриста Владимир Марић и контрабасиста Слађан Цвејић.

На програму деветнаестог, завршног концерта четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” су композиције „Pirates of the Caribbean”, „The Pink Panther”, „Sir Duke”, „Take The A Train”, „Tico Tico”,

„Oye Como Va”, „Балкан Експрес”, „Eden”, „Joy As It Is”, „Kazimierz”, „Tribute to Maria”, „Kukush”, „Bright Clouds”, „Hajde Jano”, „Androvera” и „Јовано Јованке”.

На предстојећим концертима, поред наведених композиција, музичари ће изводити и по једну нумеру изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије, што представља препознатљиву особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Цена карте износи 250 РСД.

Сви који нису у могућности да присуствују концертима или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије.

Такође, на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”.

Подсећамо Вас да је у Историјском музеју Србије презентована изложба „Чекајући сталну поставку”, коју заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).

Контакт особа за медије: Александра Димитријевић, председница удружења „UNICA ART”, е-пошта: san.violina@gmail.com

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)