ВЕСЛАЊЕ - Седморо веслача на последњем Светском купу у 2022

Седморо наших спортиста наступиће на последњем Светском купу у веслању у 2022! Трећи, уjедно и последњи, Светски куп у веслању у овоj сезони одржаће се од 8. до 10. jула 2022. године у Луцерну у Шваjцарскоj. Србиjу ће на овом великом веслачком догађаjу представљати седморо сjаjних спортиста, међу коjима и наш прослављени двоjац Мартин Мачковић и Милош Васић.

 Mackovic-i-Vasic.jpg

Мартин Мачковић и Милош Васић, двоjац на Олимпиjским играма Токио 2020

Сериjа Светског купа у веслању 2022. биćе завршена трећом регатом у низу коjа ће бити одржана на Ротсее, „Jезеру богова“, у Луцерну. Више од 600 веслача из 39 земаља, светских шампиона и осваjача олимпиjских медаља, такмичиćе се у 17 класа чамаца на ИИИ Светском купу у веслању 2022. Ово ćе бити последња велика међународна тркачка прилика за многе државе пре наjважниjег Светског првенства у веслању 2022. у септембру.

 Jovana-Arsic.jpg

Jована Арсић на Олимпиjским играма Токио 2020

 

Репрезентациjа Србиjе на Светском купу у Луцерну

Репрезентациjа Србиjе на Светском купу у Луцерну биће састављена од 1 веслачице и 6 веслача. У посади М2- нашу земљу представљаће прослављени двоjац Мартин Мачковић и Милош Васић, осваjачи бронзане медаље на И Светском купу у Београду. Поред њих, у женском скифу наступиће наша jедина представница у женскоj конкуренциjи на овом такмичењу, сjаjна Jована Арсић. С друге стране, у мушком скифу Србиjа ће имати двоjицу представника, Виктора Пивача и Душана Славнића. Осим Пивача и Славнића, Србиjа ће имати jош jедан пар представника у дубл скулу коjи ће чинити Александар Филиповић и Александар Беђик.

Трке ćе почети у петак, 8. jула у 9:00 по средњеевропском времену са квалификациjама женског пара. Трка затим напредуjе кроз репесаже, четвртфинале, полуфинале до финала коjе ćе се возити током два дана – субота 9. jула за међународне класе чамаца и недеља 10. jула за све олимпиjске класе чамаца.

 

Сериjа Светског купа у веслању покренута jе 1997. године и састоjи се од сериjе од три догађаjа. Укупни победници Светског купа у веслању се одређуjу после треćег такмичења. Ове године, три етапе сериjе су Београд, Србиjа (27-29. маj), Познањ, Пољска (16-19. jун), Луцерн, Шваjцарска (8-10. jул).

 

 

Tagovi

Komentari (0)