ВЕСЛАЊЕ - ПАРТИЗАН ТРИJУМФАЛНО ЗАПОЧЕО СЕЗОНУ

У суботу jе у зрењанинскоj “Кристалноj дворани” одржано Првенство Србиjе у веслању на ергометрима, уз учешће више од 400 такмичара, победу у укупном пласману jе однео Веслачки клуб Партизан, док су другу и трећу позициjу заузели Црвена звезда и Данубиус 1885

 Partizan 1.jpg

Сениори Партизана, Пименов, Мачковић, Беђик и тренер Стоjић (Фото: ВК Партизан)

Ако се по jутру познаjе, пред црно-белим веслачима jе веома леп дан. Прво такмичење у новоj сезони и прва титула. У суботу jе у зрењанинскоj “Кристалноj дворани” одржано Првенство Србиjе у веслању на ергометрима, уз учешће више од 400 такмичара, победу у укупном пласману jе однео Веслачки клуб Партизан, док су другу и трећу позициjу заузели Црвена Звезда и Данубиус 1885.

Актуелни српски првак и осваjач националног купа тако jе jош jедном потврдио да jе без праве конкуренциjе у домаћим оквирима. Веслачи Партизана су у Зрењанину освоjили укупно 16 медаља у мушкоj и женскоj конкуренциjи, од чега 9 златних, 2 сребрне и 5 бронзаних, уз 125,88 сакупљених поена. Друго место припало jе Црвеноj Звезди са 10 медаља (2 злата, 6 сребра и 2 бронзе, 84,28 поена), а треће новосадском Данубиусу 1885 са 7 медаља (1 злато, 4 сребра и 2 бронзе, 51,92 поена). Учешће jе на Првенству Србиjе у веслању на ергометрима узело 16 клубова.

У конкуренциjи сениора Партизан jе освоjио сва три одличjа. Наjбољи jе био нови веслач црно-белих, Николаj Пименов, коjи jе 2.000 метара извеслао за 5:39.6 минута, сребро jе припало Мартину Мачковићу (5:49,9), а бронза Александру Беђику (5:55.9). Код сениорки су у конкуренциjи биле само Jована Арсић из Партизана и Елена Сладоjевић из Црвене Звезде, а боља jе била црно-бела такмичарка, са временом скоро минут бољим од ривалке (6:37.1).

Код млађих сениора злато jе припало Немањи Лулеџиjи из Партизана, сребро Растку Ратаjцу из Данубиуса 1885, а бронза Предрагу Цветковићу из Црвене Звезде, док су у женскоj конкуренциjи наjбоље биле Jелена Ерић (Партизан), Маjа Мишљеновић и Исидора Ђуровић (обе Црвена Звезда). Jош два злата Партизан jе освоjио и у конкуренциjи лаких сениора (Марко Доjчиновић) и сениорки (Андреа Полексић).

Црно-бели jуниори имали су сличне резултате, па су злато и бронза припали Михаjлу Дедићу и Лазару Зеленовићу, док jе сребро освоjио Марко Марић из Данубиуса 1885. Две медаље освоjиле су и jуниорке Партизана, Теа Живковић и Миа Самарџиjа, али jе злато отишло у руке веслачици Смедерева, Милици Младеновић.

- Потпуно сам задовољан резултатима – изjавио jе након такмичења Горан Тодоровић, тренер Партизана, чиjи се jуниорски двоjац Лулеџиjа – Дедић претходне сезоне окитио светским и европским златом. – Пласман у Зрењанину jе само потврда квалитета коjи имаjу моjи веслачи. Сви су дали своj максимум, Лулеџиjа коjи jе дебитовао као млађи сениор, Дедић у категориjи jуниора, а посебно морам да истакнем Марка Доjчиновића, коjи jе био доминантан у категориjи лаких сениора, иако jе jош jуниор. И остали су постигли оно што смо очекивали од њих, а желим да подвучем и да су понашање и енергиjа Партизанових веслача током читавог такмичења били на врхунском нивоу. После два месеца припрема наставили смо да производимо стабилне резултате, а сада се окрећемо наредном изазову, а то jе изборна регата за jуниоре.

Код кадета наjбољи су били Огњен Добрић (Графичар), Милан Цветковић (Црвена звезда) и Jован Маринковић (Смедерево), а код кадеткиња Теодора Благоjевић (Палић), Анђелиjа Перовић (Смедерево) и Лена Петровић (Партизан). Међу пионирима медаљама су се окитили Гаврило Мацановић и Лазар Мушицки (обоjица Данубиус) и Стефан Крстин (Чуруг), а међу пиониркама Нађа Дутина (Црвена звезда), Лаура Малатински (Палић) и Елена Подовац (Галеб).

 Hala Palic.jpg

"Кристална дворана" у Зрењанину (Фото: ВК Палић)

Наjмлађи такмичари веслали су и у дисциплинама дубл и четверац. Црвена Звезда jе однела победу у дублу за пионире (Петар Веселиновић, Стефан Андрић), Партизан у четверцу за пионире (Урош Милутиновић, Данило Цвjетичанин, Милош Jаношевић, Давид Кукић) и дублу за пионирке (Тамара Наумовић, Тара Вишацки), а Чуруг у четверцу за пионирке (Ива Туцаков, Силвиjа Каурин, Ана Броцета, Емилиjа Jакица).

Веслало се и у категориjи студената, где jе наjбољи био Душан Стефановић (Данубиус 1885), наjуспешниjа студенткиња jе Елена Сладоjевић (Црвена Звезда). У укупном пласману прво место поделили су Београдски универзитет и Воjна академиjа са по 28 поена, друго место припало jе Новосадском универзитету (19 бодова), а треће место заузела jе Висока школа струковних студиjа за образовање васпитача и тренера из Суботице (8 бодова).



 

ПРВЕНСТВО СРБИJЕ У ВЕСЛАЊУ НА ЕРГОМЕТРИМА 2023 - РЕЗУЛТАТИ  

ПРВЕНСТВО СРБИJЕ У ВЕСЛАЊУ НА ЕРГОМЕТРИМА 2023 - ФОТО ГАЛЕРИJА

 

Tagovi

Komentari (0)