Вишацки на приjему код председника Азербеjџана Илхама Алиjева поводом 30 година ОК Азербеjџана

Генерални секретар Олимпиjског комитета Србиjе Ђорђе Вишацки налази се у Бакуу, где присуствуjеобележавању jубилеjа – 30 година од оснивања Олимпиjског комитета Азербеjџана. Вишацки у главниград Азербеjџана стигао на позив председника ове земље, др Илхама Алиjева.

 Prijem-kod-Ilhama-Alijeva.jpeg

На позив председника Азербеjџана Илхама Алиjева, а поводом 30 година од оснивања Олимпиjског комитета Азербеjџана, у Бакуу су се окупили људи коjима jе председник желео да се захвали на изузетном доприносу развоjа спорта ове земље. Међу њима нашао се и генерални секретар Олимпиjског комитета Србиjе Ђорђе Вишацки, коjи jе учествовао у припреми и организациjи два наjвећа мултиспортска догађаjа коjа jе Азербеjџан организовао. Баку jе 2015. године био домаћин првих Европских игара захваљуjући коjима jе Баку стављен на мапу европског спорта, а Вишацки jе био члан Координационе комисиjе Европских олимпиjских комитета за ово такмичење. Четири године касниjе, Баку jе био домаћин Европског олимпиjског фестивала младих, а генерални секретар ОКС jе био председник Координационе комисиjе испред ЕОК – а.

Ова два велика такмичења у чиjем успостављању и организациjи су ови људи директно учествовали су одвела спорт, имиџ и препознатљивост Азербеjџана на потпуно нови ниво. Оваj приjем jе била прилика да им се председник Алиjев захвали, али и да их позове да и убудуће рачунаjу на Азербеjџан као изузетног партнера у организациjи спортских догађаjа у оквиру олимпиjске породице.

Генерални секретар Вишацки се захвалио председнику Алиjеву и приjатељима из Олимпиjског комитета Азербеjџана и поручио jе: „Било jе задовољство учествовати у формирању и обликовању Бакуа као jедне од европских олимпиjских престоница. Данас су Баку и Азербеjџан искусни и поуздани партнери коjи су спремни и способни да организуjу било коjе светско спортско такмичење. Захваљуjем се председнику Алиjеву на гостопримству, на подршци и на томе што jе Азербеjџан увек демонстрирао врхунску организациjу и гостопримство.“

У богатом програму коjи су домаћини припремили током прославе, издваjаjу се уметничка изложба посвећена овом великом jубилеjу, као и гала концерт за наjвише званице. На оваj начин домаћини су jош jедном желели да прикажу олимпизам као платформу коjа повезуjе спорт са различитим формама уметности.

Tagovi

Komentari (0)