ВАЗДУХОПЛОВСТВО: ВЛАДИМИР БАЧАНИН НАЈБОЉИ У ДРЖАВИ

Пилот параглајдера Владимир Бачанин из ПК „Аир 037“ из Крушевца постао је државни првак за 2021. годину у параглајдингу у дисциплини прелет. Бачанин годинама уназад држи титулу најбољег у држави у овом спорту, те се може рећи да овај резултат није изненађење, јер је пети пут заредом на трону српског параглајдинга. Он је уједно био и најбољи у „широј“ конкуренцији од националне, коју је чинило 84 пилота из девет држава, у оквиру Предевропског првенства – тест такмичења за Европско првенство које ће се наредне 2022.године одржати у Нишу у Србији. Државно првенство Србије и Мађарске, уједно и Предевропско првенство у параглајдингу у дисциплини прелет, одржано је од 1. до 7.августа у Нишкој Бањи у организацији Ваздухопловног савеза Србије, а уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије и Града Ниша.

 Vladimir Bačanin DP prelet 2021.jpg

На такмичењу су одржана четири такмичарска летачка задатка, која су у збиру имала 238 километара прелета безмоторним летелицама – параглајдерима. У оквиру државног првенства Србије наступило је 44 домаћих пилота, а поред првопласираног Владимира Бачанина, друго место је заузео Милан Стевић из ПК „Бели орлови“ из Пожаревца и треће место Душан Ђорђевић који је наступао за ПК „Голија“ Рашка. Њих су у стопу пратили одлични Срђан Кесић из Новог Сада, Предраг Дудић из Рашке, Срђан Ристановић из Београда, као и остали сјајни пилоти из српских аероклубова. Екипно прво место је освојио ПК „Голија“ Рашка, друго место ПК „Бели орлови“ Пожаревац и треће место СК „ФлајФит“ из Београда. У „адреналин“ класи најбољи је био Часлав Виријевић из ПК „Соколица“ Косовска Митровица, друго место је освојио Предраг Нешковић из ПК „Пегаз“ Ивањица и треће место Дејан Валек из АК „Кумулус“ Нови Сад. У „спорт“ класи је Дејан Валек био првопласиран, испред другопласираног Немање Ђорђевића из КСЛиБ „Арес“ из Београда и трећепласираног Небојше Росића из истог клуба. У „фан“ класи поредак је био: 1. Љубиша Станковић из АК „Кумулус“ Нови Сад, 2. Бобан Ђуровић из ПК „Еол“ Краљево и 3. Марко Недељковић из ПК „Соколица“ Косовска Митровица.

Српски пилоти су се већ преселили на следеће такмичење – међународно такмичење „Десант на Дрвар“ које се од 13. до 15.августа одржава у Дрвару у Босни и Херцеговини, а одмах након тога следи и коло домаће лиге у Краљеву од 20. до 22.августа.

Tagovi

Komentari (0)