ВАТЕРПОЛО - ЕП (2004) ФИНАЛЕ ЗА НАШУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ

Сјајни српски ватерполисти, генерација 2004, изборила је још једно финале за наш ватерполо на великом такмичењу. У полуфиналу Европског првенства на Малти данас су пулени Милоша Королије савладали изузетно јак састав Мађарске 12:10 (3:2, 3:0, 6:4, 0:4) и тако изборили право да у недељу са победником дуела Шпанија - Грчка играју за треће злато овог лета. Медаља је у џепу.

Imalta.jpg
Хвалили су у нашем стручном штабу Мађаре, третирали као врхунски састав али у базену су били доминантни наши ватерполисти. Мађари осим почетног вођства 1:0 и смањења српске предности на 3:2 нису могли да парирају разиграним српским играчима све до последње четвртине када је победник већ био познат.


У првој четвртини Мушикић, Којић и Божовић су направили предност, а до полувремена, у одличних, других осам минута Урошевић, Божовић и расположени Ковачевић су донели недостижну предност. После великог одмора, Мађари као да су кренули на све или ништа. Мислили су на напад,али нису имали решења за српске шутере. Четвртина пуна голова, у којој је поред Урошевића два и Димитријевића, Ковачевић је још три пута погађао мрежу. Огромних 12:6 у, до тада, блиставој партији. Утисак су покварили у послењих осам минута. Са четири гола Мађари су ублажили пораз али су Срби и са 12:10 могли да славе медаљу.


СРБИЈА:Пајковић, Јауковић, Димитријевић 1, Мушикић 1, Којић 1, Гајић, Божовић 2, Урошевић 3, Ковачевић 4, Брешћански, Станић, Павловић, Виријевић. Савезни тренер:Королија.

Tagovi

Komentari (0)