ВАТЕРПОЛО: Уважање српског ватерпола

Сjаjна вест за српски клупски ватерполо стигла jе из седишта ЛЕН. Раднички jе добио могућност да одмах игра у полуфинално˝ у групи Лиге шампионаиа дана таj начин буде други српски клуб коjи ће на том нивоу почети наjважниjе клупско европско такмичење.

IMG_6115.JPG
Поред њега то jе добио и Нови Београд коjи ће попут ове и наредне две године бити директан домаћин завршног турнира док Раднички то мпже да оствари играњем беу учешћа уквалификациjамаодносно такмичењем директно у jедноj од две полуифиналне групе. Свака полуфинална група ће дати по четири тима за Ф8 а jедино jе Нови Београд сигуран.


Оваква одлука резултат jе два важна момента. Пре свега квалитет Радничкохг као клуба коjи из године у годину системски напредуjе и jачањем самог клуба и резултатима. Подсетимо Раднички jе првак Србиjе и првак региона и састав коjи jе оставио одличан утисак прошле сезоне у Европи. Друго фактор jе огроман напор челника ВС Србиjе коjи су за циљ имали управо да Србиjа има два клуба у полуфиналноj групи Лигешампиона. На краjу , у ЛЕН су препознали оправданост овакве идеjе и дали зелено светсло Радничком. То jе огроман добитак за српски клупски ватерполо.

 

Tagovi

Komentari (0)