ВАТЕРПОЛО - Ново поверење Jеленићу и Влаисављевићу

На данашњоj изборноj седници Скупштине ВС Србиjе Виктор Jеленић jе поново изабран за председника савеза. За други четворогодишњи мандат Jеленић jе, као jедини кандидат, добио 28 гласова уз два уздржана и против.

 Screen-Shot-2019-03-10-at-7-17-57-PM.png

- За протеклу годину чу рећи да смо олимпиjски шампиони, европски и светски прваци у млађим категориjама. Осврнуо бих се и на протекле четири године колико сам на челу савеза. Када сам ступао на дужност рекао сам да нам jе циљ одбрана олимпиjског злата, успели смо. Затекао сам 73.000 динара на рачуну и 1,3 милиона евра дуга. Уз помоћ председника Вучића и Владе Србиjе сви дугови су браћено већ неколико месеци по мом доласку на место председника. Успели смо да клубови добиjу помоћ од државе, имамо jаку лигу, три клуба у лиги шампиона. Млађе категориjе су имале све услове за рад. Потписали смо и наjвећи спонзорски уговор у историjи нашег ватерпола, поставили смо балон на Дорћолу за бесплатно коришћење од стране репрезентативних селекциjа. Надам се да сам испунио ваша очекивања – после речи Виктора Jеленића ођекнуо jе аплауз.

После усваjања Извештаjа о раду, Извештаjа Надзорног одбора (приход у 2021, 3,7 милиона динара) и завршног рачуна генерални секретар Немања Мариjан  jе говорио о обавезама у текућоj години.

- Сениори имаjу низ такмичења, Светско и Европско првенство, Европски део Светске лиге и могуће jе завршни турнир Светске лиге. Млађе категориjе имаjу своj програм, Србиjа ће бити домаћин два светска првенства jуниора и jуниорки.

Потом jе jеленић добио подршку за jош jедан четворогодишњи мандат и у обраћању члановима Скупштине (34 од 44), истакао jе:

- Са резултатске стране циљ jе што бољи резултат на Играма у Паризу. До тада имамо по два светска и европска првенства и веруjем да ћемо створити тим коjи ће бити кадар да нападне медаљу на Олимпиjским играма. Радимо на изградњи олимпиjског базена у Београду, чекамо од 1979. године. Очекуjем и боље резултате, већу масовност у женском ватерполу. Млађе категориjе су урадиле више од очекиваног, трудићемо се да опет имаjу све услове за квалитетан рад како би у тим репрезентациjама добили играче за наредни период.

У конкуренциjи за избор председник Скупштине били су актуелни челник Саша Влаисављевић и некадашњи трофеjни репрезентативац Славко Гак коjег jе предложило 14 клубова. Међутим Jеленић jе упознао присутне да Гак има jавну функциjу, место градског секретара за образовање и да Закон о спорту не дозвољава двоjност jавних функциjа. И поред тога Гак jе добио реч. У дужем коректном излагању уз честитке Jеленићу на раду и резултатима, захвалности клубовима на подршци.  истакао jе да треба да се мења статут, да jе функциjа председника Скупштине маргинализована и да нема резона да председник Управног одбора предлаже челника Скупштине коjи треба да га контролише. Такође се и осврнуо на кандидатуру Стефана Митровића рекавши да jе штета што двоструки олимпиjским осваjач златне медаље ниjе добио прилику да представи своj програм и да сматра да савез ниjе правом путу Као што се зна савез jе у петак обавештен да jе Митровић повукао кандидатуру.

Потом се, ипак,  гласало, Влаисављевић jе добио 23 а Гак 11 гласова. Да jе Гак победио вероватно би морао да се одрекне jедне jавне функциjе.

Усвоjен jе састав Управног одбора у коjем jош има места, као и састав Надзорног одбора.

 

Tagovi

Komentari (0)