ВАТЕРПОЛО - ИМЕНОВАН НОВИ СЕЛЕКТОР РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

Управни одбор Ватерполо савеза Србиjе jе прихватио предлог Стручног савета и на вечерашњоj седници у Београду за савезног селектора мушке сениорске репрезентациjе именовао Уроша Стевановића, актуелног тренера Радничког.

 SRB-NED photo S.Sandic (34).jpg

На овом месту Стевановић ће заменити Деjана Савића коjи jе 1.октобра поднео оставку. Стевановић ће бити трећи селектор српске репрезентациjе после Деjана Удовичића (2006-2012) и Деjана Савића (2012-2022).

Урош Стевановић jе 8. октобра напунио 40 година. Млад jе почео да се бави тренерским послом у млађим категориjама Црвене звезде. Од 2008. до 2011. jе радио са млађим категориjама Партизана а потом jе био помоћник Игору Милановићу у сениорском тиму. Као помоћни тренер освоjио jе злато 2011. и бронзу 2007 у Лиги шампиона. Самостално jе водио црно-беле 2012. када jе освоjен Супер куп. Укупно, са Партизаном има три прва места у првенству и Купу Србиjе.

У Радничком jе од 2013. године. Наредне године су Крагуjевачни изгубили у финалу Лиге шампиона. Са Радничким jе четири пута играо у финалу националног купа и славио два пута, jедном jе освоjио првенство и као први српски клуб Регионалну лигу на фаjнал фору у Загребу када jе Раднички победио великане хрватског ватерпола Jуг и Младост.

У репрезентациjи jе 2007. био селектор женске сениорске и jуниорске репрезентациjе. Од 2014. до 2018. био jе сарадник Деjана Савића и у том периоду jе Србиjа освоjила злато на Олимпиjским играма и Светском првенству (уз jедну бронзу), три титуле првака Европе, jедан наслов у Светском купу и четири Светске лиге.

Радио jе и у стручном штабу Казахстана са коjим jе освоjио злато на првенству Азиjе и девето место на ОИ у Лондону.

Изузетне jе резултате остварио са млађим репрезентативним категориjама. На четири такмичења jе од 2019. освоjио две златне и две сребрне медаље.

Стевановић jе са савезом договорио сарадњу, за сада , закључно са Олимпиjским играма у Паризу 2024.

 

Tagovi

Komentari (0)