ВАТЕРПОЛО - Срби из Турске пут Израела

У Сабадељу су одређени састави квалификационих група за пласман на Европско првенство коjе ће се у Изарелу (Нетања), одржати од 3. до 16. jануара 2024.

 Screenshot 2023-04-01 at 23.53.40.png

Мушке екипе ће се такмичити у четири групе од 23. до 25. jуна. Директни учесници су: Хрватска, Мађарска, Шпаниjа, Италиjа, Грчка, Француска, Црна Гора, Грузиjа и Израел као организатор. Србиjа ће играти у Турскоj са домаћом селекциjом, Словачком и Великом Британиjом.

Холандиjа: Холандиjа, Литваниjа, Пољска и Португалиjа.

Малта: НемачкаМалта, Украjина и Бугарска.

Турска: СрбиjаСловачка,Турска и Велика Британиjа

Словениjа: РумуниjаСловениjа, Шваjцарска и Финска.

На ЕП ће се пласирати четири победника и три наjбоље другопласирана састава у групи-

Девоjке ће се такмичити у истом термину, такође у четири групе. Србиjа ће бити домаћин . Дирекни учесници су: Шпаниjа, Грчка, Италиjа, Холандиjа, Мађарска, Израел, Француска и Хрватска. Српкиње ће угостити Украjину и Чешку.

Бугарска: Словачка, Малта и Бугарска

Румуниjа: Румуниjа, Шваjцарска, Турска и Шведска.

Србиjа: СрбиjаУкраjинаЧешка

Португалиjа: НемачкаПортугалиjаФинска и Велика Британиjа

На ЕП ће се пласирати победници група.

У конкуренциjи до 17 година домаћини обе конкуренциjе ће бити турски град Маниса.

Мушкарци ће се такмичити од 8. до 14. августа.

У првом нивоу у „А“ групи су: Мађарска, Шпаниjа, Црна Гора и Хрватска. У „Б“ групи су: Србиjа, Грчка, Италиjа и Холандиjа.

У другом нивоу у „Ц“ групи су: Француска, Румуниjа, Пољска и Турска. У „Д“ групи су: Малта, Грузиjа, Укрjина и Немачка.

Прве две екипе првог нивоа су директни четвртфиналисти док ће трећи и четврти разигравати са прве две екипе другог нивоа.

Девоjке ће се такмичити од 29.jула до 5. августа.

У првом нивоу, у „А“ групи су: Мађарска, Италиjа, Шпаниjа и Хрватска.  У „Б“ групи су: Грчка, Холандиjа, Француска и Израел.

На другом нивоу, у „Ц“ групи су: Словачка, Малта, Румуниjа и Шваjцарска.  У „Д“ групи су: Србиjа, Украjина, Велика Британиjа, Ирска и Турска.

Прве две екипе првог нивоа су директни четвртфиналисти док ће трећи и четврти разигравати са прве две екипе другог нивоа.

Одређене су и групе на првенству Европе за 15 година у обе конкуренциjе. 

Мушкарци ће се такмичити од 8. до 16. jула у Подгорици. У „А“ групи првог нивоа су: Шпаниjа, Мађарска, Италиjа и Црна Гора. У „Б“ групи првог нивоа су: Хрватска, Грчка, Србиjа и Турска.

Други ниво jе подељен у четири групе. У „Ц“ групи су: Малта, Молдавиjа, Бугарска и Литваниjа. У „Д“ групи су: Француска, БиХ, Израел, Ирска и Холандиjа. У“Е“ групи су: Грузиjа, Шваjцарска, Украjина и Немачка. У „Е“ групи су: Пољска, Румуниjа, Словачка и Чешка.

Прве две екипе су директни четвртфиналисти док ће трећи и четврти разигравати само са победницима група другог нивоа због већег броjа учесника.

Девоjке ће се такмичити у Загребу од 24. до 30. jуна

На првом нивоу у „А“ групи су Итаиjа, Мађарска, Хрватска и Србиjа. У „Б“ групи су:  Шпаниjа, Грчка, Израел и Холандиjа.

На другом нивоу у „Ц“ групи су: Чешка, Ирска, Украjина и Румуниjа. У „Д“ групи су: Турска, Словачка и Немачка.

Прве две екипе првог нивоа су директни четвртфиналисти док ће трећи и четврти разигравати са прве две екипе другог нивоа.

 

Tagovi

Komentari (0)