ВАТЕРПОЛО - Гоцић и Никић о вечери Шесторица величанствених

Живко Гоцић капитен трофеjне репрезентациjе и Слободан Никић jедан од наjбољих српских ватерполо центара имали су задовољство да пре непуних шест година буду главни актери утакмице Србиjа – Свет. Уприличена jе у њихову част, поводом опроштаjа од репрезентациjе.

 Screenshot 2022-08-15 at 15.52.54.png

Наредне суботе ће са трибина поздравити Филиповића, Прлаиновића, браћу Пиjетловић, Алексића и Митровића, момке са коjима су у периоду 2008 – 2016 освоjили сиjасет медаља, Одаће им признање на утакмици Србиjа – Италиjа 20.августа у 21 час коjа ће имати симболичан наслов „Шесторица величанствених“. Поменути играчи ће се том приликом опростити и званично од националног тима.

- Не сумњам да ће то бити спектакуларан догађаj, да ће амбиjент и сама да тако кажем прослава бити онаква какву су заслужили. Постигли си узванредне резултате током кариjере, од почетка до краjа су били у врху и опростили су се на олимпиjском врху.Био сам им неколико година капитен и поносан сам због тога. Сjаjни играчи, врхунски људи и спортисти. Привилегиjа jе била игати са њима и само могу да поновим да су заслужили велелепан опроштаj. Убеђен сам да ће трибине бити пуне, да ће и они уживати у моментима коjи се памте читавог живота – изjавио jе за саjт ВСС Живко Гоцић.

Слободан Никић, jедини играч на свету са три злата са светских првенстава исто тако размишља:

- Имали су кариjере и резултате као мало ко. Не знам да ли у свету ватерпола постоjе играчи са толикио медаља, толико злата, толико поjединачних признања. Годинама сам играо са њима, знам какви су и веруjте тешко да бољих има. Са Душком Пиjетловићем сам чинио центарски тандем, потпуно различити играчи што jе нашим тренерима давало велике могућности. Сjаjни смо и данас приjатељи када сам jа тренер а Дуле играо и даље на врхунском нивоу. Сећам се спектакла за Гоцића и мене и желим да сада буде jош лепше. То су шесторица величанствених и заслужили и на трибина ћемо уживати заjедно са њима.

Гоцић и Никић су се опростили у децембру 2016. Данас су тренери, Гоцић jе на клупи Новог Београда, Слободан Никић води Вашаш.

 

Tagovi

Komentari (0)