ВАТЕРПОЛО - Опроштаj достоjан великана

У Ватерполо савезу Србиjе су поносни на изузетну организациjу два светска jуниорска првенства у Београду, приводе се краjу припреме за одржавање турнира сениора „Србиjа 2022“ од 20. до 22. августа, на коjем ће поред Србиjе учествовати Италиjа, Хрватска и Француска. Место одржавања jе исто, базен „25.маj Милан Гале Мушкатировић“.

Slike za intervju foto S.Sandic (04).jpgфото: ВСС С. Сандић

Познато jе да ће првог дана турнира 20. августа бити одржано вече „Шесторица величанствених“. На утакмици Србиjе и Италиjе биће уприличен опроштаj Филипа Филиповића, Андриjе Прлаиновића, браће Душка и Гоjка Пиjетловића, Милана Алексића и Стефана Митровића од репрезентативне капице.

- Биће то сjаjно вече посвећено великанима српског и светског ватерпола. Заслужили су да им jош jедном кажемо хвала за све што су урадили за српски спорт. Достоjну приредбу су имали у децембру Гоцић и Никић коjи су чинили саставни део велике репрезентациjе. Протекло jе од тада скоро шест година, време jе за ново емотивно вече коjе ће остати, сигуран сам, свима у сећању – каже за саjт ВСС генерални секретар ВСС Немања Мариjан.

Краj репрезентативне кариjере jе био у знаку њихових имена. Опростили су се осваjањем златне олимпиjске медаље, друге у низу.

- Лепши краj нису могли да замисле. И у Токиjу су показали какви су играчи. Све су заслужили вредним радом, били су ослонац селектора Деjана Удовичића и Деjана Савића, освоjили толико медаља да их jе тешко пописати. Довољно jе рећи два олимпиjска и два светска трона, затим европска првенства, Светске лиге, Светске купове. Оставили су велики траг и понашањем, односом према репрезентациjи, имали су величанствене кариjере без иjедне мрље. Великани у сваком смислу и зато сам сигуран да ће „Шесторица величанствених“ бити достоjно њихових имена и кариjера – закључио jе генерални секретар ВСС Немања Мариjан.

 

Tagovi

Komentari (0)