ВАТЕРПОЛО - Сусрети са Хрватском увек спектакл

Нису српски играчи чекали исход сусрета осмине финала да би знали ко им jе противник. Кина ниjе имала ни грам шансе против Хрватске па ће у уторак у 17 на делу поново бити стари светски класик измеду Срба и Хрвата.

 MTB20240207Doha-WaterpoloSRBvMNE-6162.jpg

Од осамостаљења Србиjе две велике екипе су се на Светским првенствима састале пет пута. Хрватска води 3:2 у победама. Били су бољи у полуфиналима Мелбурна 2007 10:7, Будимпеште 2017. 12:11 и четвртфиналу поново Будимпеште 2022. 14:12. Србиjа може да се похвали са две победе, у полуфиналу Рима 2009.12:11 и финала у Казању 2015. са незаборавних 11:4.

Док су Хрвати обављали формалност, српска екипа jе такмичарски набоj одржавала спарингуjући са Грцима. Задовољство због три победе у групи, пласмана у Париз jе већ заборављено jер jе циљ да се у наставку такмичења покаже што више и оствари што бољи резултат.

- Одлично се познаjемо, често смо и играли и тренирали заjедно. Знамо коjе су им врлине а где су мало слабиjи. У Загребу, на Европском првенству су показали да су одлична екипа, да су зрели за медаљу – каже српски центар Немања Вицо.

Памти српски репрезентативац последњи сусрет:

- Изгубили смо у четвртфиналу у Будимпешти. Били су нешто бољи. Главни адути су им одлични центри Лончар, Врлић, Крапић. Њих морамо да неутралишемо. Имаjу одличну спољну линиjу, такође су врсни пливачи.

Дуел ће бити жесток:

- То нема сумње, сигурно jе да смо мотивисани и jедни и други. Не предаjемо се до краjа и тако ће бити и овога пута. Мислим да имамо шансе, да се оваj меч заврши у нашу корист.Жељни смо дуела, jедва чекамо да почне. Много би нам значила победа и за само такмичење и за даљу кариjеру у репрезентациjи. Не треба да причам да ћемо дати све од себе.

Сава Ранђеловић jе одиграо велики броj утакмица са Хрватима. Искуства су увек иста:

- Физички и психички тешки мечеви до самог краjа. Било jе незаборавних утакмица попут Казања, Риjа, Београда, било jе и дана када су они били бољи. Мирни смо, хладне главе, спремни да покажемо да смо у доброj форми. Одлично се познаjемо, нема ту изненађења у игри. Пресудиће детаљи, мирноћа, већа жеља. Дуел jе дерби четвртфинала jер зна се каква узбуђења доноси. Веруjем у екипу, учинићемо све што можемо да славимо.

 

Tagovi

Komentari (0)