ВАТЕРПОЛО - Хрватска велики ривал

Нема дилеме спектакл jе на помолу. Србиjа против Хрватске у четвртфиналу Светског првенства у Дохи у уторак у 17 биће далеко наjзанимљивиjи дуел борби коjе победнике воде у мечеве за медаље. Србиjа jе у Фукуоки била четврта, Хрватска девета али jе сутрашњи ривал актуелни вицешампион Европе из Загреба и сигурно са великом дозом самопоуздања чека сутрашњи дуел.

Srbija - SAD, Svetsko prvenstvo 20241.jpgFoto Marcel ter Bals /MTB-Photo

Али и Србиjа има разлога за оптимизам, досадашње утакмице у Дохи, три победе у групи уз добре игре указуjу да састав Уроша Стевановића може много.

- Хрватска jе у односу на Европско првенство у Загребу само мало променила тим. Нема повређеног Букића ту jе искусни центар Крапић. На голу ниjе више као резерва Попадић, прилику jе добио Анић. Све остало jе исто. Зна се какав jе улог у четвртфиналу, први финални сусрет на сваком шампионату. – каже први сарадник селектора Уроша Стевановића, Стефан Ћирић.

Управо jе Ћирић тренирао Крапића, зна одлично све врлине хрватске екипе коjоj су центри битни адути. Врлић, Лончар, Крапић су проблем за све бекове.

- Нису само центри битни, не заборавите Биjача jедног од наjбољих голмана на свету, jака jе спољна линиjа, Фатовић увек опасан у контри, ту jе опасан шутер Крагић, да не набраjам више. Понављам одлична екипа. Нама jе наjважниjе да испунимо наш план, да одиграмо како знамо. Можда jе опомена слабиjи почетак Америке коjи сада не треба да се догоди. Не смемо да добиjамо голове из контри, да им омогуће лаке поготке. Трена да се држимо позиционе игре и ту тражимо своjу шансу – закључио jе Ћирић.

У тиму jе одлично расположење. Велико освежење jе повратак у тим Ђорђа Вучинића чиjе су игре запажене:

- Шта да кажем о Хрватскоj да се не зна. Екипа врхунских поjединаца коjи се одлично познаjу. Jака jе свака линиjа голман Биjач, jаки центри, одични шутери. Наjважниjа jе одбрана, заjедничка пожртвованост у сваком моменту. Нема сумње да нас чека тешка утакмица, али ћемо сигурно учинити све да победимо и одемо у полуфинале.

Готово сваки сусрет Срба и Хрвата jе прича за себе. Хрвати су успешниjи на Светском првенству 3:2, на Олимпиjским играма 2:1 у победама, Србиjа jе боља на европским првенствима 3:1. У Будимпешти у четвртфиналу СП Хрватска jе била боља 14:12. Србиjа може да се похвали да jе сваки сусрет за злато добила од коjих су наjвредниjи на СП у Казању 11:4 и ОИ у Риjу 11:7.

У Дохи jе Србиjа имала три захтевна меча, Хрватска jе три лакша уз пораз од Шпаниjе 10:6. Коме ће такав распоред више приjати видеће се у уторак.

 

Tagovi

Komentari (0)