ВЕСЛАЊЕ - ЗВЕЗДА СЛАВИ НА ПЕСКАРИ

Краj такмичарске сезоне за наше наjмлађе веслаче заказан jе за суботу, а последње, пето коло Омладинске лиге Србиjе традиционално се одржава у Зрењанину

 Peskara 2.jpg

Краj такмичарске сезоне за наше наjмлађе веслаче заказан jе за суботу, а последње, пето коло Омладинске лиге Србиjе традиционално се одржава на чувеноj Пескари у Зрењанину. Пионири и кадети 12 домаћих клубова бориће се у укупно 15 дисциплина у мушкоj и женскоj конкуренциjи, а за трке на Багеjу приjављено jе укупно 111 посада, са више од 200 такмичара.

За бодове у Омладинскоj лиги ове сезоне боре се само пионирске екипе, а наjмлађи веслачи ће на Пескари да веслаjу у седам дисциплина. На табели овог такмичења убедљиво воде пионири Црвене звезде, са 116 освоjених бодова, па ће београдски црвено-бели са укупно 12 приjављених посада у Зрењанину само да потврде прву позициjу и прославе осваjање пехара. Чуруг (78 поена) са 8 посада брани другу позициjу од трећепласираног Партизана (54 бода, 7 посада), а наjброjниjи ће на Пескари да буду веслачи Данубиjуса 1885 (19 посада) и домаћина Бегеjа (18 чамаца).

Организатори петог кола Омладинске лиге Србиjе су Веслачки савез Србиjе, Веслачки савез Воjводине и Веслачки клуб Бегеj. Такмичење почиње у суботу, у 14 часова, квалификационим тркама, док су финалне на програму од 17 сати.

 

 

Д. А.

Фото: ВК Бегеj

 

Tagovi

Komentari (0)