ВЕСЛАЊЕ: ВАСИЋ И МАЧКОВИЋ У ФИНАЛУ ОЛИМПИJСКИХ ИГАРА

Српски двоjац без кормилара у коjем веслаjу Милош Васић и Мартин Мачковић пласирао се у финале Олимпиjских игара у Токиjу! После муке са короном због коjе jе Васић био у изолациjи по доласку у Jапан, а остатак веслачке експедициjе у карантину готово две недеље, током коjих ниjе било тренинга на води, наши момци су направили прави подвиг, заузели друго место у своjоj полуфиналноj групи и стигли до борбе за одличjа!

 vasić-mačković - foto vss a nišević.jpg

Милош Васић и Мартин Мачковић (Фото: Архива ВСС/Анђела Нишевић)

Добро су Васић и Мачковић кренули од старта, све време држећи прикључак са водећима. Посада Хрватске, у коjоj су браћа Мартин и Валент Синковић и коjа слови за апсолутног фаворита за злато у Токиjу, издвоjила се после 500 метара, али jе осталих пет чамаца на првом пролазу било у разлици нешто већоj од секунде. Међутим, у наставку су се ствари промениле - наши момци су на половини трке, на 1.000 метара, већ били на трећем месту, да би потом избили на позициjу броj два и до краjа извеслали фантастичну трку.

Иако услови на стази нису баш били идеални, штавише, jак ветар због коjег су трке ових дана померане и данас jе правио проблеме свим такмичарима, али Милош и Мартин су заслужено стигли до финала, иза хрватског чамца, док jе места у А финалу било jош за посаду Канаде, коjа jе у финишу заузела треће место. Холадниjа, Италиjа и Француска су тако испале из борбе за медаље и бориће се у Б финалу за пласман од 7. до 12. места.

Резултати 1. полуфинала мушког двоjца

Репрезентациjа

Време (у минутима)

1. Хрватска

6:15,63

2. Србиjа

6:17,47

3. Канада

6:19,15

4. Холандиjа

6:19,57

5. Италиjа

6:20,29

6. Француска

6:52,24

Финале у конкуренциjи двоjаца, ако ветар не поквари планове, требало би да буде одржано сутра, у четвртак 29. jула у 2.18 часова уjутру по нашем времену. Ривали посадама Хрватске, Србиjе и Канаде су три првопласиране екипе из другог полуфинала - Румуниjа, Данска и Шпаниjа.

tokio.jpg

Радост српске експедициjе по завршетку полуфинала (Фото: Ружица Караjовић Иброчић)

Сутра би на стазу, такође, требало да изађе и Jована Арсић, коjа ће се у скифу од 5.00 часова борити за пласман у Ц финале у групи у коjоj су jоj ривалке веслачице из Шведске, Хонг Конга, Порторика, Намибиjе и Тринидада и Тобага.

 

Tagovi

Komentari (0)