ВЕСЛАЊЕ - ДУБЛ СКУЛ ЧЕТВРТИ, ДВОJАЦ ШЕСТИ У ЕВРОПИ

Александар Беђик и Александар Филиповић у дубл скулу нису успели да понове резултат из полуфинала, коjи би им у финалноj трци донео сребро


Bedjik Filipovic.jpg

Беђик и Филиповић у дубл скулу (Фото: Detlev Seyb/MyRowingPhoto.com)

Три чамца, два финала, али овог пута – без медаља. То jе, укратко, учинак нашег малог тима на управо завршеном Европском сениорском првенству у веслању, коjе се од четвртка до недеље одиграло у Олимпиjском регатном центру у Минхену. Остаће забележено да су Беђик и Филиповић у дубл скулу освоjили четврто, Мачковић и Васић у двоjцу шесто место на Старом континенту, док jе скифиста Виктор Пивач морао да одустане пре борбе за Ц финале.

Медаљу смо наjпре очекивали од нашег двоjца, али Милош Васић и Мартин Мачковић у суботу нису успели да понове успех са две овогодишње трке Светског купа, када су у Београду и Луцерну освоjили бронзане медаље. Веслачи тренера Николе Стоjића финалну трку веслали су у суботу, поново су поправили своjе време (7:01.05), али свих пет конкурентских посада на циљ jе стигло за мање од седам минута, што jе ову дисциплину сврстало међу наjбрже на шампионату. Велико изненађење jе била победа Румуна, коjи су успели да савладаjу ове године непобедиве Британце, а испред нашег чамца стигли су jош Шпаниjа, Литваниjа и Италиjа.

Зато нас jе тог дана обрадовао пласман дубл скула у финале. Александар Беђик и Александар Филиповић, jош jедна посада под вођством Николе Стоjића, завршила jе друга у полуфиналноj трци, у времену (6:36.55) коjе jе тада било треће наjбоље на Европском првенству. Да су дан касниjе успели да га понове, донели би у Србиjу сребрну медаљу, jер jе хрватски чамац, са невероватном браћом Синковић, у недељу стигао до злата са 6:35.93, док су другопласирани Шпанци заостали око две и по секунде. Трећи су на циљ стигли Литванци, а наш дубл скул jе са временом 6:46.57 морао да се задовољи четвртим местом, испред Грка и Италиjана.

Србиjу jе у Немачкоj представљао и Виктор Пивач у скифу, али jе он у суботу био приморан да одустане од борбе за финале Ц. Подсећамо да jе и наша скифисткиња, Jована Арсић, из здравствених разлога морала да откаже учешће на Европском првенству.

 

Tagovi

Komentari (0)