ВЕСЛАЊЕ: JОВАНА АРСИЋ ЧЕТВРТА У ЧЕТВРТФИНАЛУ ОЛИМПИJСКИХ ИГАРА

Наша Jована Арсић освоjила jе четврто место у своjоj четвртфиналноj групи на Олимпиjским играма у Токиjу, што значи да ће у наставку такмичења веслати за пласман у Ц, односно Д финале.

 jovana arsić, ep poznanj 2020 - vss anđela nišević (2) (1).jpg

Jована Арсић (Фото: Архива ВСС/Анђела Нишевић)

Jош пре почетка четвртфинала знало се да наша веслачица има изузетно jаку групу, jер су такмичарке Ирске, САД и Кине практично виђене у финалу, а раниjим учешћима на олимпиjским играма, уз освоjене медаље са наjвећих светских такмичења, истакле су кандидатуру за одличjа и пре доласка у Токио.

Jована jе добро стартовала, а на првом пролазу, на 500 метара, имала jе другу позициjу, са 76 стотинки заостатка иза Американке Каре Колер. Међутим, одмах за њима су биле и фаворизовања Иркиња Санита Пуспуре и Кинескиња Jен Ђанг, коjе су ускоро убрзале и до половине трке, на 1.000 метара, успеле су да претекну нашу веслачицу.

У наставку су се Jованине ривалке "одлепиле", до финиша jе Пуспуре успела да престигне Колерову, па су прва три чамца - Ирска, САД и Кина - обезбедили пласман у полуфинале, док jе четврто место за Арсићеву значило да ће се на Олимпиjским играма борити за пласман од 13. до 24. места, односно за трке у Ц или Д финалу.

 

Резултати 1. четвртфиналне групе женског скифа:

Репрезентациjа

Време (у минутима)

1. Санита Пуспуре (Ирска)

7:58,30

2. Кара Колер (САД)

7:59,39

3. Jен Ђанг (Кина)

8:00,01

4. Jована Арсић (Србиjа)

8:09,37

5. Алехандра Алонсо (Парагваj)

8:29,80

6. Вин В. J. Хунг (Хонг Конг)

8:36,37

 

Трке у коjима ће се одређивати пласман у Ц, односно Д финале, требало jе да буду

на програму у уторак, 27. jула, али су због лоших временских услова одложене за четвртак, 29. jул. Jована ће тако против такмичарки из Шведске, Намибиjе, Порторика, Хонг Конга и Тринидада и Тобага веслати за пласман у Ц финале у трци коjа почиње у четвртак у 5.00 часова уjутру по нашем времену.

И полуфиналне трке мушких двоjаца без кормилара биле су заказане за 27. jул, али су и оне померене, па ће Милош Васић и Мартин Мачковић пласман у финале jурити у среду, 28. jула, са почетком од 5.10 часова. Они ће у своjоj полуфиналноj групи веслати са репрезентациjама Француске, Канаде, Холандиjе, Хрватске и Италиjе, а пласман у А финале, односно у борбу за медаље, резервисан jе за три наjбржа чамца.

 

Tagovi

Komentari (0)