Веслање: Jована Арсић трећа на Светском купу

Наша наjбоља веслачица, Jована Арсић, мање од месец дана по испуњавању олимпиjске норме за Токио, остварила jе минулог викенда jош jедан сjаjан резултат, освоjивши бронзану медаљу на И Светском купу у Загребу, што jе уjедно и прво одличjе у историjи за наше женско веслање на оваквим такмичењима.

jovana zagreb - foto vss 02.jpg

Арсићева исписала нову страницу историjе српског веслања (Фото: ВСС)

После сjаjно извесланих квалификациjа у петак, у коjима jе освоjила прво место, Jована се директно пласирала у финале и ниjе крила да jоj jе циљ осваjање медаље.

- Добро сам одвеслала квалификациону трку. Имала сам добар и дуг завеслаj, на томе смо радили последње две недеље и напредак jе био видан. У финишу нисам имала потребе ни да поjачавам ритам jер jе било наjављено да jе могуће да финале весламо у суботу уместо у недељу, па сам хтала да сачувам снагу и на краjу jе све добро завршило - истакла jе Арсићева.

У финалу jе Магдалена Лобниг из Аустриjе оправдала улогу фаворита, повела од почетка трке и задржала се на челу до краjа, прошавши линиjу циља у времену 7:39,04 минута. Наша веслачица jе добрим делом трке била на другом месту, али jе у последњих 500 метара уследила велика борба за сребро између Арсићеве и Кристине Флаjснерове - Чехиња jе на краjу дошла до другог места у времену 7:46,59, док jе Jована са временом 7:49,00 минута освоjила бронзу на И Светском купу у Загребу.

 jovana zagreb - foto vss 03.jpg

Jована Арсић (Фото: ВСС)

- Први Светски куп спада у део припрема пред Токио, а резултат свакако добиjа више на тежини ако се узме у обзир да jе ово прва медаља за наше женско веслање на оваквим такмичењима. Очекуjем jош бољу форму и трке у Луцерну за три недеље, на другоj регати Светског купа и до тада ћу радити на детаљима. Биће и боље у Шваjцарскоj, ако не буде бољи пласман, биће сигурно боље трке jер долазе све девоjке коjе ће се такмичити и на Олимпиjским играма у Токиjу - закључила jе Jована Арсић.

Задовољство оствареним резултатом ниjе крио ни Jованин тренер, Душан Ковачевић.

- После великог успеха и пласмана на Олимпиjске игре, Jована Арсић jе освоjила треће место и медаљу на Светском Купу у Загребу. Оваj резултат jе тим значаjниjи када се зна да jе ово прва медаља у историjи за женску екипу из Србиjе на неком Светском купу - истакао jе Ковачевић.

 

Tagovi

Komentari (0)