ВЕСЛАЊЕ - ЗЛАТО ЗА СРПСКИ ЧЕТВЕРАЦ

Овог викенда се у румунском Пантелимону одржава Балкански шампионат у веслању. Златна медаља jе пето одличjе за Србиjу у досадашњем току такмичења

 WhatsApp Image 2023-09-17 at 09.14.25.jpg

ФОТО: ВСС

Овог викенда се у румунском Пантелимону одржава Балкански шампионат у веслању, а сjаjне вести са овог такмичења стигле су у недељу уjутру, када jе наш кадетски четверац стигао на циљ финалне трке као први, освоjивши злато за Србиjу. На чувеноj Балканиjади учествуjу кадетске и jуниорске посаде из Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Грчке, Северне Македониjе, Румуниjе, Турске и Србиjе, а нашу земљу представља десетак посада и више од 20 такмичара.

Прво злато за Србиjу стигло jе у уводноj трци недељног програма, када су се на стази, поред нашег, нашли четверци Турске, Румуниjе, Грчке и Хрватске. Наша посада, у саставу Тодор Самоуковић, Лазар Ђурђевић, Милан Цветковић и Милан Стевановић, победила jе са временом 6:18.22, што jе за око три и по секунде брже од другопласираних Турака, док jе трећа на циљ стигла Румуниjа.

Златна медаља jе пето одличjе за Србиjу у досадашњем току Балканског шампионата, jер су наши веслачи већ првог дана били прилично успешни. У суботу су се на победничко постоље први попели Огњен Леваjац и Стефан Кузмановић, коjи су у кадетском дубл скулу освоjили сребро, иза Румуна, а испред Грка. После њих, бронзана медаља припала jе српском jуниорском четверцу у саставу Марко Доjчиновић, Матеjа Митровић, Алекса Вељков и Данило Ђокић. Треће место и jош jедну бронзу донели су нам Лазар Живановић и Милош Лавирац у jуниорском дубл скулу. На краjу суботњег програма, веслали су кадетски осмерци са кормиларом, а наша посада освоjила jе jош jедну бронзу. Српски осмерац био jе у саставу Вања Госић, Страхиња Ђурђевић, Лука Маричић, Марко Латиновић, Тодор Самоуковић, Лазар Ђурђевић, Милан Цветковић, Милан Стевановић и Коста Станисављевић (кормилар).

 

 

Tagovi

Komentari (0)