ВЕСЛАЊЕ - СРПСКИ ВЕСЛАЧИ СПРЕМНИ ЗА ПАРИЗ

У понедељак jе у хотелу „Москва“ у Београду одржана конференциjа за медиjе поводом одласка српских веслача на Олимпиjске игре у Париз. На конференциjи су се присутнима обратили чланови олимпиjског веслачког тима Србиjе Мартин Мачковић, Jована Арсић, Николаj Пименов, као и њихов тренер Никола Стоjић.

Olimpijski-veslacki-tim-Srbije-2.jpg

Веслачи су говорили о своjим припремама, очекивањима и циљевима пред наjвећу спортску смотру коjа ће се одржати у Паризу у периоду од 26. jула до 11. августа.

Мартин Мачковић jе изразио задовољство досадашњим радом и припремама.

„Мислим да смо спремни. Доста смо добро радили оваj последњи период. Иако смо се Николаj и jа тек квалификовали пре месец и по дана, нисмо се превише такмичили заjедно, али ових последњих месец дана jе било одлично. У доброj смо форми, здрави смо, задовољан сам како иде чамац и спремни смо да се тркамо са свима“.

druga 2.jpg

Николаj Пименов jе истакао важност здравља и фокуса пред наступ на Олимпиjским играма.

„Наjбитниjа ствар jе да смо здрави, фокусирани и да имамо jасан циљ. Чамац добро иде, имамо доста искуства, тренирали смо заjедно целу зиму и веруjем да смо спремни“.

 

Jована Арсић нагласила jе да припреме теку у наjбољем реду, али да су наредне две недеље кључне.

„Мислим да сам добро радила у претходном периоду, а ове завршне две недеље су попут шлага на торти. Надам се да ће све ићи у наjбољем реду и да ћемо успети све да одрадимо како треба. Што се тиче циљева, то остављам искључиво за себе, али наjбитниjе jе да остваримо оно што jе мени и мом тиму битно и да останемо фокусирани до краjа”.

Тренер Никола Стоjић jе изразио пуно поверење у своjе веслаче и уверење да ће показати своj максимум на наjвећоj светскоj спортскоj сцени.

“Прво бих желео да честитам спортистима коjи су се квалификовали за Олимпиjске игре резултатима коjе су постизали ове и прошле године. Захвалио бих се Олимпиjском комитету Србиjе на подршци, председнику Божидару Маљковићу, потпредседнику Жарку Зечевићу и генералном секретару Ђорђу Вишацком. Предстоjи нам jош 16 дана у Паризу где ћемо обавити завршне припреме и надам се да ћемо бити спремни за наjбоље што можемо да постигнемо.”

 

 

Текст: Олимпиjски комитет Србиjе

Фото: ОКС, ВК Партизан

 

Tagovi

Komentari (0)