ВЕСЛАЊЕ - СРПСКИ ВЕСЛАЧИ ОСВОJИЛИ БРОНЗУ НА ЕВРОПСКОМ JУНИОРСКОМ ПРВЕНСТВУ

Репрезентативци Србиjе у веслању, Сергеj ЧИПАК и Милан СТЕВАНОВИЋ са временом 6:59.63 освоjили су бронзану медаљу у двоjцу на Европском првенству за jуниоре коjе се овог викенда одржава у Крушвицама у Пољскоj

 Bronzani evropski_srpski dvojac Čipak_Stevanović.jpg

Фото: ВСС

Репрезентативци Србиjе у веслању, Сергеj ЧИПАК и Милан СТЕВАНОВИЋ са временом 6:59.63 освоjили су бронзану медаљу у "двоjцу" на Европском првенству за jуниоре коjе се овог викенда одржава у Крушвицама у Пољскоj. Сергеj Чипак jе иначе члан Веслачког клуба "Палић" из Суботице, а Милан Стевановић Веслачког клуба "Црвена Звезда" из Београда. Сергеjу и Милану jе за мање од секунде измакла сребрна медаља jер од њих за 59 стотинки била боља посада Грчке Константинос КАРАГИАННИС и Димитриос КОУТРАС (6:59.04). Прво место у овоj дисциплини освоjили су Румуни Матеус Симион ЦОЗМИНЦИУЦ и Фабризио Алеxандру СЦРИПЦАРИУ (6:48.33). Тренер српског "двоjца" jе Милош Чудић.

Изузетан наступ на Европском првенству у Пољскоj имале су и остале jуниорске посаде веслачке репрезентациjе Србиjе.

Српски "четверац са кормиларом" у саставу Милош ЛАВИРАЦ (Бегеj), Лазар ЖИВАНОВИЋ (Смедерево), Милан ЦВЕТКОВИЋ (Црвена Звезда), Лазар ЂУРЂЕВИЋ (Графичар) и кормилар Алекса ЋЕВРИЗ (Графичар), освоjио jе 4. место у Европи са временом 6:42.19. Српском "четверцу са кормиларом" измакла jе бронзана медаља за свега 3 секунде. Прво место освоjили су Румуни, друго Италиjани, а треће посада Турске. Тренер српског "четверца са кормиларом" jе Стеван Стоjановић.

Српски "четверац без кормилара" у саставу Немања ПЕТРОВИЋ (Партизан), Тодор САМОУКОВИЋ (Графичар), Алекса ВЕЉКОВ (Партизан) и Илиjа ПАНИЋ (Партизан) освоjио jе 5. место (тренер Горан Тодоровић), а српски "скифиста" Марко JАНЧИКИН (Тамиш) 13. место у Европи (тренер Огњен Матиjевић).

Овако добар резултат jуниорских посада коjе су будућност српског веслачког врхунског спорта постигнут jе захваљуjући стручности и искуству селектора српске веслачке репрезентациjе, Александра Ивковића, затим професионалном раду тренера и посвећеношћу спортиста програму рада веслачке репрезентациjе Србиjе, као и подршци коjу Веслачки савез Србиjе пружа спортистима, тренерима и селектору веслачке репрезентациjе Србиjе.

"Ово jе резултат трогодишњег рада и подршке коjу спортистима, тренерима и мени пружа Веслачки савез Србиjе. Све честитке спортистима и тренерима", кратко jе прокоментарисао оваj успех, одмах након освоjене бронзане медаље на Европском jуниорском првенству у Пољскоj, српски селектор Александар Ивковић.

Честитке спортистима, тренерима и селектору упутило jе руководство Веслачког савеза Србиjе и уjедно наjавило даљу подршку целокупноj веслачкоj репрезентациjи Србиjе али и наставак укључивања у програм рада веслачке репрезнетациjе Србиjе свих перпсективних веслача и веслачица и њихових тренера како би се створила jош већа база за будуће успехе на европским и светским шампионатима.

 

Tagovi

Komentari (0)