ВЕСЛАЊЕ - БАШ НАМ ПРИJА ИТАЛИJА

У веома jакоj конкуренциjи, Jована Арсић, за сада наш jедини представник на предстоjећим Олимпиjским играма у Паризу, у скифу jе триjумфовала у оба такмичарска дана. Николаj Пименов у суботу се попео на наjвише постоље после победе у скифу, док jе у недељу на исто место повео Мартина Мачковића (бронзаног у скифу првог дана) 

 Italija jovana_1.jpg

Златно сунце Италиjе подгреjало jе наде српске веслачке репрезентациjе на самом такмичарском почетку олимпиjске године. Претходног викенда, на jезеру Пjедилуко, одржана jе 38. Мемориjална регата Paolo d'Aloja, уз учешће троjе наших веслача, коjи су укупно освоjили пет медаља, од чега чак четири златне. У веома jакоj конкуренциjи, Jована Арсић, за сада наш jедини представник на предстоjећим Олимпиjским играма у Паризу, у скифу jе триjумфовала у оба такмичарска дана, што jоj jе донело два наjсjаjниjа одличjа. Николаj Пименов у суботу се попео на наjвише постоље после победе у скифу, док jе у недељу на исто место повео Мартина Мачковића (бронзаног у скифу првог дана), са коjим jе извеслао сjаjну финалну трку у дубл скулу.

Увертира из снова за наше репрезентативце, чланове београдског Партизана, коjе ове сезоне очекуjу велики изазови. Наша наjбоља веслачица, Jована Арсић, потврдила jе да са правом очекуjе да Париз овог лета може да буде круна њене кариjере, док су Пименов и Мачковић показали да могу да се носе са наjбољима и да све спремниjи дочекуjу квалификациjе за олимпиjске визе, наjпре у Сегедину, па у Луцерну. Jедину сенку на сjаjан наступ и успех наших наjбољих веслача бацила jе повреда Милоша Васића, због коjе jе Николаj Пименов принудно ускочио и у дубл скул.

  Italija dubl_1.jpg

Заслуге, наравно, припадаjу и тренеру српских репрезентативаца, бившем олимпиjцу Николи Стоjићу.

- Након зимских припрема, а пред све изазове коjи нас очекуjу ове сезоне, регата у Италиjи нам jе показатељ да смо на добром путу. Пименов jе извеслао одличну трку, а због повреде Васића коjи са Мачковићем чини двоjац, одлучили смо да Мартин весла у дисциплини скиф. Обоjица су показала да су спремна за предстоjећу квалификациону регату за одлазак на Олимпиjске игре, коjа се краjем априла одржава у Мађарскоj. У прилог томе говори и податак да jе актуелни олимпиjски шампион заузео пето место. Jована ради у истом ритму и показуjе висок ниво спремности за предстоjеће Олимпиjске игре – изjавио jе за клупски саjт црно-белих Никола Стоjић, коjи се jош jедном захвалио Олимпиjском комитету Србиjе на подршци коjу пружа нашим веслачима.

Стручни штаб наше репрезентациjе су, осим Николе Стоjића, чинили jош помоћни тренер Милош Станоjевић и физиотерапеут Милан Босић.

 

Д.А.

Tagovi

Komentari (0)