Уметници из целог света опраштаjу се од Тасовца

Уметници из целога света опраштаjу се од Ивана Тасовца уз писма подршке породици и Београдскоj филхармониjи. Велики Тасовчев приjатељ пиjаниста Александар Штаркман, затим виолиниста Немања Радуловић, стални гостуjући диригент Даниjел Раjскин само су неки од њих. 

У књигу жалости коjа jе отворена у Београдскоj филхармониjи, поред филхармониjске публике, приjатеља институциjе и Ивана Тасовца, уписуjу се броjни грађани коjи долазе у зграду на Студентском тргу 11. Наредни концерт Београдске филхармониjе заказан jе већ за среду на Коларцу под управом шефа-диригента Габриjела Фелца.

 

Писмо пиjанисте Александра Штаркмана 

aleksandar starkman.jpg

Плачем, иако скоро да више немам суза. Изгубио сам приjатеља из младости, какав се бира jедном заувек. Дружили смо се од шеснаесте године. Забављали смо се, били неваљали, радовали се, певали, пили, учили, плесали, туговали - заjедно. Могли смо годинама да не разговарамо, али увек сам знао да смо блиски. Слике целог живота лебде пред моjим очима. Сада постоjи празнина у срцу, бол у души. И знам да срце никада неће зацелити, и бол никада неће потпуно нестати. Али такође знам да ће Вањин jединствени осмех, смех, топлина, љубазност, великодушност, његов таленат и музика заувек остати у мом срцу и сећању.

Дубоки наклон госпођи Мариjи Тасовац за тако невероватног, прекрасног сина!

Вечнаја памјат!

 

 

Писмо Немање Радуловића

 nemanja radulovic.jpg

Драге колеге,

Сви смо у шоку. Сигуран сам да би Иван наjвише желео да вас види ангажоване и срећне како настављате истим темпом да стварате музику, а све вас из продукциjе како креативно осмишљате будуће сезоне. Свака нота коjу будете свирали пратиће Ивана, а он ће вас слушати као и до сада.

Као што и сами знате, музика и уметност имаjу моћ да претворе бол и излече не само наше муке, већ и муке свих људи коjи долазе да нас слушаjу. А ми имамо ту моћ када затворимо очи да свирамо за све оне коjи физички нису ту, али и да наступамо на било ком месту.

Мислим на све вас.

Немања Радуловић

 

 

Писмо сталног гостуjућег диригента Даниjела Раjскина 

 danijel rajskin.jpeg

Драги приjатељи,

Дубоко сам потресен и скрхан након вести о прераном одласку Ивана Тасовца ...

Тешко jе замислити особу тако испуњену животом, страшћу, визиjом и чврстином као што jе то био Иван. Прави и природни вођа, био jе велики приjатељ и уjедињуjућа снага на толико много нивоа. И његов смисао за хумор без премца могао jе ођедном осветлити и наjмрачниjе место...

Жалим заjедно са његовом породицом и вољенима, његовим колегама и приjатељима и са мноштвом људи чиjе jе животе толико година обогаћивао кроз магиjу музике.

Нека му душа почива у миру.

 

Даниjел Раjскин

 

Tagovi

Komentari (0)