ТЕНИС - Куп србиjе до 10 година - Зелени ниво

Време jе за прве трофеjе за такмичарке и такмичаре Зеленог нивоа до 10 година. Куп Србиjе у организациjи ТК Фер-плеj, биће одржан од 3. до 5. jуна на теренима Тениског центра Беjзлаjн у Београду (Олимпиjских игара 9, Кошутњак).

 kup srbije fb post1.jpg

Такмичење почиње у суботу, 3. jуна у 9.00 часова, а свечано отварање предвиђено jе за 13.00 часова. Додела трофеjа наjбољима очекуjе се у понедељак, 5. jуна око 15 часова, по завршетку финалних мечева.

Учествоваће по наjбољих осам такмичарки и такмичара из четири регионална савеза, а све под капом Тениског савеза Србиjе, коjи jе покренуо проjекат “Нови век српског тениса” у 101. години постоjања, у коjу улази са кључним циљевима:

  • Актуелизовање наjбоље спортске традициjе, подршка развоjу базе српског тениса (стварање услова за привлачење већег броjа почетника и селекциjу нових талената).
  • Помоћ професионалним клубовима у потрази за ресурсима за развоj потенциjалних врхунских спортиста.
  • Оснаживање тениских клубова и академиjа из Србиjе у циљу привлачења играча из других земаља и учвршћивање статуса и ауторитета Србиjе на тенискоj мапи Балкана, Европе и света. 

Проjекат ће се састоjати од сериjе спортских и едукативних догађаjа, намењених стручноj и широj публици. Током проjекта водиће се рачуна и о промовисању идеjе одговорног спорта - свестраног приступа питањима екологиjе у организациjи такмичења, борбе против насиља и за фер-плеj у спорту, подршке здравом начину живота и исхране, са посебним акцентом на сериjу турнира за наjмлађе, до 10 година, Црвеног, Наранџастог и Зеленог такмичарског нивоа.

 

Тениски савез Србиjе

 

О Тениском савезу Србиjе

  • Тениски савез Србиjе jе наjвеће професионално тениско удружење у земљи коjе броjи 156 клубова и укупно више од 2.300 играча.
  • Мисиjа ТСС-а jе да допринесе стварању српских тениских звезда светског калибра и повољних услова за масовни развоj тениса у Србиjи. ТСС тежи да буде лидер међу спортским савезима Србиjе у стварању савременог приступа раду са спортском заjедницом, играчима, родитељима играча, тренерима и партнерима, преносећи наjбољу светску праксу у припреми спортиста и тренера.
  • Главни фокус ТСС-а jе развоj jуниорског тениса. У протеклих 16 година, организациjа jе уложила око 4 милиона долара у развоj jуниорског спорта. Трећина играча коjи су укључени у ТСС су деца млађа од 10 година. У сарадњи са Министарством просвете, Савез спроводи посебан програм за откривање и селекциjу талената “Тенис у школама”. Сваке године, програм укључуjе 25 школа и више од 1.300 деце.

Tagovi

Komentari (0)