Тим Србиjе се враћа кући са шест медаља

Завршен ЕYОF Банска Бистрица 2022, заставу Србиjе на затварању носила атлетичарка Маша Раjић, Тим Србиjе се враћа кући са шест медаља! Последњи дан XVI Летњег Европског олимпиjског фестивала младих у Банскоj Бистрици завршио се церемониjом свечаног затварања. Наши спортисти завршили су наступ на овом такмичењу са 6 освоjених медаља, од чега су 2 златне, 3 сребрне и 1 бронзана.

dzudo_radulj_133.jpg

Златне медаље освоjили су Маша Раjић (атлетика) и Миљан Радуљ (џудо). Сребра тиму Србиjе донели су Николина Нишавић (џудо), Николина Пеjатовић ( атлетика) и Михаjло Симин (џудо). За бронзани сjаj око врата изборили су се пливачи мушке штафете Огњен Поповић, Матиjа Рађеновић, Jустин Цветков и Петар Поповић. Са 6 освоjених медаља, наши спортисти остварили су бољи резултат него што jе то био случаj на претходном ЕYОФ – у у Бакуу 2019. године, када су наши млади спортисти освоjили укупно 4 медаље. 

ceremonija_zatvaranja_09.jpg

Данас су на спортска борилишта изашли атлетичарка Саима Мурић, одбоjкашице и кошаркаши.

Наша атлетичарка Саима Мурић у дисциплини 1500м у финалу заузела jе 4. место и постигла jе лични рекорд временом 4:25.90.

 atletika_muric_38.jpg

Саима Мурић

 

Кошаркаши Србиjе су добром игром надиграли тим Словачке резултатом 76-51 и победом заузели 7. место у коначном пласману.

 kosarka_srb_lit_25.jpg

У мечу за бронзану медаљу, женска одбоjкашка екипа Србиjе била jе за ниjансу слабиjа од репрезентациjе Пољске, па нису успели да освоjе jош jедну медаљу за наш Тим. Прва два сета Пољакиње су биле боље, али изненада су се наше одбоjкашице вратиле у игру и стигле до изjедначења резултатом 2-2. У петом, одлучуjућем сету, наше девоjке су изгубиле од Пољакиња, па jе меч завршен резултатом 3:2 у сетовима.

odbojka_srb_pol_23.jpg 

Европски олимпиjски фестивал младих Банска Бистрица 2022 завршен jе традиционалном церемониjом затварања, коjа jе премештена са градског трга у затворен простор услед лошег времена. Као и увек, церемониjа затварања имала jе све елементе олимпиjског протокола, укључуjући и дефиле застава. Заставу Србиjе носила jе атлетичарка Маша Раjић коjа jе нашем Тиму донела златну медаљу у Словачкоj. У сjаjноj атмосфери коjа jе владала током церемониjе затварања, председник Европских олимпиjских комитета Спирос Капралос предао jе заставу Европских олимпиjских комитета домаћинима следећег Европског олимпиjског фестивала младих коjи ће бити одржан следеће године у Марибору.

Сутра уjутру наши спортисти аутобусом полазе пут Србиjе из Банске Бистрице.

 

Tagovi

Komentari (0)