Тихо тече Сава...

Док у тишини нестају трофејни клубови, трфејних спортова, помпезно се фаворизује фудбал, у којем скоро да никада нисмо ни имали неки значајнији резултат, а и то што се постигло, према броју учешћа на првенствима, европским, светским,…, спада у статистичку грешку, илити, занемарљиво.

 IMG_20190526_183939.jpg

Можда је добро што је Министар спорта Удовичић, момак који је своју изузетну спортску каријеру прекинуо да би се бавио политиком. За његовог мандата, намирени су дугови ВСС и продужен век трајања репрезентације, која је у овом тренутку буквално казнена експедиција у ватерполу и фаворит на ком год такмичењу да се појави.

 

Сличан однос је и са нашом репрезентацијом у куглању. Неприкосновени у свету последње три године, са јуниорима који такође ведре и облаче, са респектабилном женском репрезентацијом.

Рекло би се – о каква дивна прича. Да ли је то стварно? Да. Према резултатима који се постижу – ЈЕСТЕ.

 IMG_20190509_155040-min.jpg

Данас сам добио писмо од госпође Јованке Ралић, председнице ЖКК СРЕМ из Руме. Објавио сам га у целости.

Један трофејни клуб је пред гашењем. О проблему који постоји између ЖКК Срем и општинских власти сам писао. Политичари ствари другачије гледају. По њима, куглана је у реду, не треба чак ни да се реновира како је добро урађена. Према стандардима такмичења – мора да се преправи. Новца, вероватно има. Не верујем да се зацртани план и одобрени буџет 100% поклапају. Вероватно се не добије довољно ни тог буџетског новца, али – да је добре воље, ствар би се решила.

 

Девојке годинама суфинансирају трошкове клуба. Општина не даје довољно средстава да се намире елементарни трошкови клуба.

Осим ЖКК Срем, од трофејних клубова у Руми, нисам чуо ни за један. Последња добра вест је да ће шаховски клуб Славија бити у првој лиги.

 

На која врата више закуцати да се отворе и да се помогне овим људима?

Тако, гасе нам се трофејни клубови трофејних спортова, али битно да се одржава Црвена Звезда и Партизан и по цену љутих афера о корупцији, језиво лоших резултата у Евро лиги, или већ где се такмиче. Углавном служе за прављење гол разлике и увежбавање другог тима противника, а у спортовима где поменеш клуб или репрезентацију Србије, моле бога да изгубе са што мањом разликом, нестају клубови из којих се регрутују репрезентативци.

 

Ово је апел  на здрав разум, на основне вредности и приципе на којима смо васпитани. Пропада нешто наше, нешто вредно. Ви који можете да помогнете, не стојте скрштених руку.

Tagovi

Komentari (0)