ТЕНИС - Типсаревић - све подсећа на 20210.

Цео живот jе провео уз Деjвис куп репрезентациjу Србиjе. Комплетну богату играчку кариjеру, коjу jе и зачинио осваjањем "слатаре" 2010. године. Jанко Типсаревић jе поново у АИР Сербиа Деjвис куп репрезентациjи Србиjи, као стручни саветник селектора Виктора Троицког.

Janko Tipsarević.jpg

- Захвалио бих се пре свега селектору Виктору Троицком, а после и комплетном тиму, на позиву да будем овде са њима у Малаги, као део стручног штаба. Кроз кариjеру jе Деjвис куп био посебно такмичење за мене и увек сам боље играо за Србиjу. То jесте jедним делом из патриотских разлога, а много jачи разлог jе то што су момци из репрезентациjе и лично моjи наjбољи приjатељи. Због тога ми jе jако драго што сам позван, и надам се да ћу успети да помогнем.

Можете ли да повучете паралелу између 2010. и 2023. године и АИР Сербиа Деjвис куп селекциjа Србиjе?

- Нема ту неке претеране разлике. Не могу да се сетим тачно, али ни Виктор ни jа нисмо били топ 10 играчи, били смо 20. или 30. на листи. Наравно, Новак jе био вођа тима и тада, и наравно и сада. Невероватно jе, али jе и сада, толико година касниjе, опет први. Момци су физички спремни, психички знаjу шта се очекуjе од њих. Иде се на победу, иде се на осваjање. И овако како Новак игра, сваки други исход осим осваjања трофеjа био био не катастрофалан, али - неуспех. Jедино може да се види да су сви под притиском краjа сезоне, дубоко смо у новембру.

Британци су прва препрека?

- Причало се дуго ко ће да игра за њих. Евнс jе отказао због повреде, повредио се и Енди Мареj, а и Нори jе наjавио могућност да не заигра. Ипак, jако тежак противник, са добрим тимом и jаким дублом, а срећа нас jе мало погледала због отказа Еванс и Мареjа. Али, кога год пошаљу на терен, биће то jак противник - закључуjе чан струћног штаба АИР Сербиа Деjвис куп репрезентациjе Србиеj Jанко Типсаревић.

 

Tagovi

Komentari (0)