ТЕНИС - Судиjе блистале на Ролан Гаросу

Нису трофеjи стигли у Србиjу после овогодишњег издања Ролан Гароса, али оцена jе да су представници Тениског савеза Србиjе осветлали образ матичне организациjе. Овога пута главне роле припале су - судиjама. Србиjа jе први пут имала супревизора на неком гренд слему, Вука Николића, Мариjана Вељовић jе наставила да обара рекорде у столици, а на линиjи jе Милица Савић била непогрешива.

Sudije Rolan Garos.jpg
Милица Савић (1988) из Старе Пазове, има Бели беџ суткиње у столици од 2016. године, а судиjа jе од 2011. На овогодишњем издању Рлан Гароса судила jе на линиjи оба мушка полуфинала и - мушко финале!


Мариjана Вељовић (1987) из Крагуjевца jе наша наjпознатиjа суткиња у столица, уз Златни беџ коjи поседуjе од 2015. године. Националну лиценцу стекла jе 2008. у Београду, ИТФ положила 2009. у Новом Саду и постала Бели беџ, а касниjе су се низали Бронзани (2011), Сребрни (2013) и Златни. Члан jе Судиjског одбора ТСС од 2013. са задужењем за сарадњу са међународним судиjским организациjама, члан Комисиjе за међународне турнире Судиjског одбора ТСС и именована jе за предсеницу Комисиjе за лиценцирање тениских судиjа у Србиjи. На овогодишњем Ролан Гаросу исписала jе историjу, jер су први пут две даме водиле оба мушка полуфинална дуела гренд слема у Паризу.

Вук Николић (1976) Из Београда носи Златни судиjски беџ од 2021. и то као први судиjа са наших простора са том квалификациjом у историjи. Сада се уписао, на овогодишњем Ролан Гаросу, и као први супервизор из Србиjе.  На ОИТФ нивоу, Бели беџ jе понео jош 2005. године у Пољскоj, а тренутно jе председник Судиjског одбора ТСС, председник комисиjа за међународне турнире и едукациjу судиjа СОТСС, као и члан комисиjе за лиценцирање судиjа. Редовни jе предавач на свим школама за тениске судиjе у Србиjи од 2008. године.

Фото ТСС - В. Николић приватна архива

 

Иван Радошевић

 

Tagovi

Komentari (0)