ТЕНИС - репрезентациjа Србиjе има заостатак од  2:0 после првог дана плеj-оф меча са Румуниjом

Наjмлађа репрезентативка АИР Сербиа Били Џин Кинг куп тима Србиjе, Миа Ристић, поклекла jе после велике борбе у два сета пред искусниjом Румунком Еленом - Габриjелом Русе - 7:6 (7:2), 6:3.

 RISTIC-RUSE_20.JPG

Велика драма и чак шест бреjкова виђено jе у првом сету, али jе млада српска репрезентативка платила данак неискуству у таj-бреку, коjи jе Румунка рутински привела краjу.

- Оставила сам све на терену. Трудила сам се максимално. И било jе напето, али jе пресудило искуство противнице. Надамс е после неколико оваквих мечева имаћи и jа довољно искуства - поручила jе Миа Ристић.

И наставак меча почео jе бреjковима, прва га jе направила Српкиња и чак и осигурала, али тада на сцену ступа Русе, и директним поенима лако ломи отпор неискусниjе противнице.

KRUNIC-CRISTIAN_46.JPG

Други меч jе донео много неизвесности и одличан тенис. Нажалост, Александра Крунић ниjе успела да изненади Жаклину Кристиjан - 5:7, 4:6. Иако jе играла добро, толико да се ниjе видело колико jе паузирала ове сезоне, пресудила jе бреjк лопта више у корист Румунке.

- Иако бих себи могла свашта да кажем због пораза, jер не волим да губим, нарочито у репрезентациjи Србиjе, мислим да сам одиграла добар меч с обзиром на околности. Нисам имала падове, коjи су своjствени за мечеве после повратка из повреде, тако да се сада окрећемо сутрашњим мечевима, веруjемо у себе и срећна сам што сам део репрезентацие - поручила jе наjискусниjа репрезентативка Србиjе Александра Крунић.

У другом сету jе виђена велика борба, било jе поена и за уздахе публике, коjа се пробудила и здушно бодрила Александру, али jе и таj део меча Кристиjан решила у своjу корист.

- Миа Ристић jе играла одлично, али jе платила данак неискуству у дуелу са Русе, нарочито у завршници првог сета. Александра и Ћаклина су играле сjаjан меч, у коме jе Румунка оправдала место међу 100 наjбољих на планети. Следи нам анализа и да одредимо наjбољи могући састав за наредне мечеве. Сутра jе нови дан - поручио jе селектор Вемић.

 

Tagovi

Komentari (0)