ТЕНИС - Изjаве Филиша Краjиновића и Миомира Кецмановића

Краjиновић: Велика шанса за осваjање Деjвис купа

Репрезентативац АИР Сербиа Деjвис куп репрезентациjе Србиjе, Филип Краjиновић, изjавио jе у укључењу у Jутарњи програм РТС пред дуел са Великом Британиjом у четвртфиналу Ф8 Деjвис купа да репрезентациjа треба да искористи то што jе Новак Ђоковић у тиму и да има велике шансе да освоjи титулу коjу jе освоjила 2010. године.

Тенисери Србиjе у четвртак од 16 часова у Малаги против Велике Британиjе почињу такмичење у Деjвис купу.
- Атмосфера у екипи jе супер, сви смо спремни. Имали смо неколико тренинга у Београду, овде смо дошли у недељу, а данас ће нам се прикључити и Новак. Комплетни смо, сви су здрави, jако мотивисани, и веруjу да можемо да освоjимо Деjвис куп - рекао jе Краjиновић.

Екипи се после осваjања Завршног турнира у Торину у Малаги прикључио и Новак Ђоковић чиjи се тренинг очекуjе већ данас.
- Гледали смо финале, пратили све резултате, мислимо да jе очекивано освоjио. Радуjем се његовом доласку, драго ми jе што jе играо jако добро и што овде долази као осваjач Мастерса. Данас ће му бити први тренинг овде, а у четвртак очекуjемо и меч - истакао jе тенисер Србиjе.

Краjиновић сматра да jе Британиjа упркос изостанку Мариjа и Еванса тежак противник.
- Подршка нам jе важна, сигурно ће бити наших навиjача овде и очекуjемо да буду уз нас. Немаjу Мариjа и Еванса, али са друге стране имаjу Нориjа и Дреjпера коjи су леворуки и jако добри тенисери. Морамо да се фокусирамо и да будемо сконцентрисани на сингл, jер су у дублу jако добри - додао jе Краjиновић.

Истиче да jе дошао у Малагу као подршка и спаринг партнер.
- Има сличности као и 2010. године, зато сам и jа овде дошао иако нисам играо шест месеци, али ћу бити подршка и спаринг партнер. Ту jе и Jанко Типсаревић, тако да jе скоро цела екипа из 2010. на окупу. Треба искористити то што jе Новак овде, Кецмановић, Лаjовић и Ђере такође играjу jако добро, шансе су нам велике - закључио jе Краjиновић.

Репрезентативац Србиjе додао jе да ће Ђоковић у пола шест изаћи на први тренинг са саиграчима и да jе наjбољи тенисер света максимално фокусиран на дуел са Великом Британиjом.

Miomir Kecmanovic.jpg

Кецмановић: Време jе да донесемо "салатару"

Миомир Кецмановић jе jедан од адута АИР Себриа Деjвис куп репрезентациjе Србиjе на дуже стазе. Иако млад, већ показуjе изузетне партиjе на терену, што га сврстава у ред играча пред коjима jе светла будућност.

Из прве руке преноси каква jе атмосфера у АИР Сербиа Деjвис куп тиму Србиjе.
- Атмосфера jе супер. Стварно нам jе било сjаjно ових пар дана. Лепо тренирамо и сви се слажемо. Стварамо такву атмосфера да уживамно док смо овде, ради максимално и да играмо наш наjбољи тенис.

Британци су прва препрека у четвртфиналу Ф8 Деjвис купа у Малаги?
- Тежак тим за почетак, али имамо и ми доста добрих играча, тако да сам сигуран да ће то да буде jедан добар меч.

Сада уз искуство Новака Ђоковића и селектора Виктора Троицког, стручни штаб може да рачуна и на савете Jанка Типсаревића?
- То нам много значи. Сваки њихов савет jе драгоцен. Много пута су били у оваквоj ситуациjи, више него ми, и сваки савет нам значи.

Младе снаге делуjу озбиљно на терену?
- Морамо да делуjемо озбиљно и играмо. На нама jе сада да донесемо "салатару" у Србиjу и надам се да ћемо у томе успети - поручио jе Миомир Кецмановић.


Видео линкови
https://youtu.be/Eyh1bw9cd5E

https://rts.rs/sport/tenis/5314039/krajinovic-za-rts-treba-iskoristiti-sto-je-djokovic-sa-nama-imamo-velike-sanse-da-osvojimo-dejvis-kup.html

Иван Радошевић

 

Tagovi

Komentari (0)