Суботица: Одржано Херцеговачко сијело

У жељи да се очува традиција и негује култура завичаја, у балској дворани хотела „Галерија“ одржано је седмо Херцеговачко сијело, у организацији Завичајног удружења „Херцеговина“. Херцеговачко вече окупило је велики број гостију које је поздравио градоначелник Суботице Богдан Лабан, истичући да ће завичајна удружења и овакви скупови увек имати подршку локалне самоуправе.

 13234_1.jpg

Портпарол Завичајног удружења „Херцеговина“, Владан Зубац, изјавио је, тим поводом, да је ве године припремљен богат културно-забавни програм у коме учествују и гости из Србије и Републике Српске.

– Ово је најмасовнији скуп до сада, било нас је око четири стотине а нисмо могли да примимо све оне који су желели да присуствују. Цео програм има за циљ да Херцеговцима у Суботици приближи и подсети их на завичај. Ту су и традиционална херцеговачка јела, која су, као и пиће, стигли из Херцеговине – рекао је Владан Зубац.

У  програму су учествовали ансамбл народних игара „Јован Дучић“ из Требиња, песник Перо Зубац, хор „Мироносице“, народни гуслар Никола Косовић из Требиња...

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести