СТРЕЉАШТВО - Зорана Аруновић и Дамир Микец поново наjбољи стрелци године у Србиjи

БЕОГРАД, 3.jануар (ССС) – Дамир Микец (Полицаjац) и Зорана Аруновић (Олимпик 011) су другу сезону узастопно изабрани за наjуспешниjе стрелце године у Србиjи.

Стрељачки савез Србиjе jе наjуспешниjе у 2022. години изабрао на основу предлога Стручне комисиjе, у складу са одговараjућим правилником.

 Arunovic Mikec.jpg

За наjуспешниjег тренера изабран jе Дамиров брат и тренер Горан Микец (Полицаjац).

Дамир Микец jе девети пут за редом заслужио признање за наjуспешниjег мушког стрелца године у нашоj земљи. Минуле сезоне, Дамир jе постизао одличне резултате и ваздушним и малокалибарским пиштољем. Микец jе МК пиштољем постао првак света, а на Европском првенству jе освоjио бронзу. На нисци Дамирових успеха у олимпиjскоj дисциплини-ваздушни пиштољ, су медаље са многих међународних и домаћим такмичења. Освоjио jе два злата на светским куповима (Баку и Чангвон) и сребро на Гран приjу у Гранади. На завршном турниру сезоне, Купу председника у Каиру, изборио jе злато, а проглашен jе за наjбољег стрелца света ваздушнним пиштољем у 2022. Триjумфовао jе на Медитеранским играма. Осваjао jе и медаље као члан мушке екипе Србиjе ваздушним пиштољем.

Зорана Аруновић се прошле године такмичила само ваздушним пиштољем. Наjзначаjниjи резултат постигла jе на Светском првенству у Каиру, на коме jе освоjила бронзу и постала први спортиста коjи jе Србиjи донео квоту за Олимпиjске игре у Паризу. 

На Европском шампионату у Хамару jе стигла до сребрне медаље у поjединачноj конкуренциjи и злата са женском екипом. Са светских купова има два злата (Рио де Жанеиро и Чангвон) и бронзу са Гран при турнира у Гранади. Попут Дамира, постала jе првак Медитерана ваздушним пиштољем у поjединачноj конкуренциjи. На Купу председника jе освоjила сребро, а годину jе завршила на другом месту светске ранг листе такмичарки ваздушним пиштољем. 

Кад jе реч о заjедничким успесима, Аруновићева и Микец су потврдили да су и даље jедан од наjбољих микс парова пиштољем на планети. Сезону су отворили бронзом на Европском првенству, а на светским куповима су „погодили“ два злата (Каиро и Чангвон) и jедну бронзу (Баку), освоjили су и златне медаље на Гран приjу у Гранади и на Медитеранским играма.

Усвоjене су и листе наjбољих клубова и стрелаца Србиjе по оружjу и категориjама.

Наjвише поена у рангирању клубова освоjио jе „Чика Мата“ из Крагуjевца и осму годину за редом освоjио прво место.

Аруновићева и Микец су наjбоља сениорка и сениор пиштољем. Лазар Ковачевић jе наjуспешниjи сениор пушком, а наjвише бодова у категориjи сениорки пушком скупила jе европска првакиња Теодора Вукоjевић. Занимљиво jе да jе у 2022. Вукоjевићева jош увек била jуниорка, али ниjе освоjила прво место на листи наjбољих омладинки, jер се углавном такмичила за сениорску репрезентациjу. 

Ранг листе ће постати званичне после 9. jануара када истиче рок за евентуалне примедбе.

Додела признања наjуспешниjима ће бити организована наjвероватниjе почетком фебруара, с обзиром да током jануара наши репрезентативци имаjу богат програм учешћа на међународним такмичењима.

Наjбољи клубови Србиjе у 2022: 1. „Чика Мата“, Крагуjевац, 2. Полицаjац, Београд, 3. Олимпик 011, Београд, 4. Нови Сад 1790, 5. Академац, Београд.... (рангиран jе 31 клуб, на основу резултата на домаћим и међунароним такмичењима)

 

Првопласирани на ранг листама поjединаца по оружjу и категориjи

 

Пушка

Сениори: 1. Лазар Ковачевић (Jагодина 92), Сениорке: 1. Теодора Вукоjевић („Чика Мата“), Jуниори: 1. Марко Ивановић („Чика Мата“), Jуниорке: 1. Александра Хавран (Jединство), Млађи jуниори: 1. Алекса Ракоњац (Панчево 1813), Млађе jуниорке: 1. Елена Стевановић (Колубара), Кадети: 1. Вељко Jанковић (Jасеница/Партизан), Кадеткиње: 1.Ива Ракоњац (Панчево 1813), Пионири: 1. Боривоj Спасић (Младост), Пионирке: прво место деле Ангелина Младеновић  и Мариjа Нешић (обе Топличанин 1887)

 

Пиштољ

Сениори: 1. Дамир Микец (Полицаjац), Сениорке: 1. Зорана Аруновић (Олимпик 011), Jуниори: 1. Лука Милошевић (Академац), Jуниорке: 1. Jована Тодоровић (Нови Београд-Ушће), Млађи jуниори: прво место деле Петар Костић и Алекса Николић (обоjица Смедерево), Млађе jуниорке: 1. Елеонора Радуловић („Драган Jевтић Шкепо“) , Кадети: 1. Алекса Николић (Смедерево), Кадеткиње:1.Олга Стоjановић („Алекса Деjовић“), Пионири: 1. Вељко Митровић („Алекса Деjовић“), Пионирке: 1.Олга Стоjановић („Алекса Деjовић“).

Tagovi

Komentari (0)