СТРЕЉАШТВО - Теодора Вукоjевић на 24.месту у троставу

КАИРО, 23. фебруар (ССС) – Завеса на Светски куп у Каиру спуштена jе такмичењем жена у гађању малокалибарском пушком из тростава, у коме jе Србиjа имала две представнице, Теодору Вукоjевић и Сању Вукашиновић.

 Seniorke_trostav_Teodora_Vukojevic_u_ sredini.jpg

Вукоjевићева jе заузела 24, а Вукашиновићева 49.позициjу.

 

Као и у квалификациjама мушкараца у троставу, одржаним у среду, разлике између такмичарки коjе су ушле у финале и оних коjе су остале „испод црте“ нису биле превелике. Вукоjевићева jе погодила 584 круга, у финале се улазило са 587. Нашу младу репрезентативку jе бољег пласмана коштало лошиjе гађање у средњем, лежећем ставу (194 круга). У последњем, стоjећем, ставу била jе међу наjпрецизниjима, са 196 кругова. Ипак, то ниjе било довољно за осмо место и улазницу за финале.

 

Српски стрелци су на Светском купу у Каиру освоjили две сребрне медаље. Зорана Аруновић jе освоjила друго место у такмичењу ваздушним пиштољем, а исти успех постигла jе и у такмичењу микс тимова, у пару са Дамиром Микецом.

 

У финалу jе гађао и Лазар Ковачевић, коjи jе заузео пето место ваздушном пушком.

МК пушка тростав, жене, квалификациjе: 1. Стене (Норвешка) 592, 2. Дуештад (Норвешка) 591 3. Бер (Немачка) 590... 24. Теодора Вукоjевић 584... 49. Сања Вукашиновић 579...

Tagovi

Komentari (0)