СТРЕЉАШТВО - Таленти рад у Караташу крунисали финалима по новим правилима

КАРАТАШ, 12.август (ССС) – Већ годинама уназад, почетак августа jе у календару Стрељачког савеза Србиjе резервисан за Камп перспективних стрелаца ваздушним оружjем у Спортском центру у Караташ, поред хидроелектране Ђердап.

Традициjа jе прекинута само 2020. због пандемиjе коронавируса.

 Kamp SSS Karatas 2022 (4).jpg

Ове године, током осмодневног кампа, коjи ССС у кампу Караташ организуjе под покровитељством Министарства омладине и спорта, у раду су учествовали стрелци узраста од 12 до 16 година. Окупили су се таленти из 23 клуба из свих такмичарских региона, као и гошћа из Републике Српске.

Директор кампа био jе Горан Стоjадиновић, а руководилац стручног рада Саша Икер. Уз њих jе у тренерском тиму било jе jош петнаестак стручњака, а саветима jе младим стрелцима помагала и промотер кампа Мариjа Малић, осваjач бронзе пушком на претходним Олимпиjским играма младих.

 Kamp SSS Karatas 2022 (1).jpg

Сем тренинга и предавања у стрељани, за младе спортисте су током боравка у Караташу организовани и тренинзи физичке припреме. 

-Млади стрелци су били врло орни за рад, тренирали су и преподне и поподне, понекад и увече долазили у стрељану. Било jе довољно тренера да рад организуjемо и поделимо на адекватан начин. Све у свему задовољан сам како jе протекао овогодишњи камп. Као и увек, на краjу кампа приређено jе контролно такмичење. Финала смо успели да организуjемо по недавно уведеним, новим ИССФ правилима – у две фазе са дуелом за златну медаљу.Броj стрелаца пиштољем jе већи него раниjе, види се напредак и омасовљење у овоj дисциплини – преноси Саша Икер.

Златну медаљу у контролном такмичењу пушком за девоjке освоjила jе Љиљана Цветковић (Ниш 1881), док jе код дечака наjпрецизниjи био Вељко Jанковић (Jасеница, Смедеревска Паланка). Пиштољем су наjпрецизниjи били Нађа Мартиновић (Партизан) и Лука Милошевић (Академац).

Tagovi

Komentari (0)